Tim Jongens van IJver p(r)ikt personeel terug van GGD

Tim Jongens van IJver p(r)ikt personeel terug van GGD

IJver in Amsterdam van mede-eigenaar Tim Jongens heeft een ludieke actie bedacht om medewerkers terug te halen van de GGD. Hij heeft bij test- en priklocaties van de gezondheidsdienst in Amsterdam posters opgehangen met de slogan 'Wij komen jullie terug p(r)ikken.'

‘Wil jij na al dat prikken en gewattenstaaf verzekerd zijn van een leuke plek om te werken? Dit keer hopen we wél op een positieve uitkomst!’,  toont Tim Jongens zijn campagnemateriaal lachend.  Hij heeft de posters dinsdag bij diverse GGD test- en priklocaties in Amsterdam opgehangen.

'Helaas wordt ik nu nog niet overspoeld met telefoontjes, stelt Jongens. 'Was het maar zo. Het is om verdrietig van te worden. Je moet nu als ondernemer keuzes maken die je niet wilt maken? Knijpen in het aantal gasten? Of genoegen nemen met minder service?'

‘Nu we verder versoepelen is het tijd om onze collega’s terug te p(r)ikken. Tijdens de lockdowns zijn er enorm veel goede en vooral lieve mensen uit onze branche gestapt, waarvan er veel bij GGD prik- en testlocaties terecht zijn gekomen. Nu het land in rap tempo uit de lockdown komt en wij stiekem hopen dat corona eindelijk verslagen is, vinden wij het de hoogste tijd om onze collega’s weer welkom te heten binnen het team,' doet Jongens toch z'n best mensen (terug) te krijgen.

Horecapersoneel werven

Horecaondernemers doen er alles aan om nieuwe medewerkers te werven. Hotelketen Fletcher en Restaurantketen Humphrey's werken met toeslagen, Fletcher biedt medewerkers die in de flexpool komen 10 procent, Humphreys geeft voor werken op zaterdag 20 procent extra salaris.

Jeroen van Anholt van Beachclub The Bing zet in het het zelf opleiden van jonge talenten met gebruikt ook het salaris als usp. Hij biedt 20 procent extra voor werken op vrijdag, zaterdag en zondag voor de flexibele krachten. Voor zijn vaste team werkt hij een zomerbonus uit. Ook geeft hij - net als Humphrey's en WestCord Hotels - een aanbrengbonus.

Jonnie Boer heeft recent de vierdaagse werkweek ingevoerd om het werken in het toprestaurant aantrekkelijker te maken. Voor het eerst sinds jaren moest De Librije na de tweede lockdown weer een vacature voor een kok plaatsen. ‘Toen we in juni weer open mochten waren we, in een maand tijd, zeven koks kwijt die iets anders gingen doen: van werken bij de Jumbo, tot aan prikken bij de GGD. Daar zijn we echt van geschrokken.’ Hij heeft ook een nieuwe loonladder ingevoerd.

Loonstijging horeca

Bij cao zijn ook loonstijgingen doorgevoerd. De lonen van vakkrachten stijgen per 1 april 2022 en per 1 januari 2023. Binnen de loonschalen met 3,4 respectievelijk 2 procent. Voor lonen boven het eindloon van de loonschaal met 2 procent op beide momenten, mits die werknemer langer dan 24 maanden in dienst is.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.