Alles over Medewerker in dienst

7 tips om verzuim in de horeca te voorkomen

7 tips om verzuim in de horeca te voorkomen

Hoewel het verzuim in de horeca relatief laag is, kan het niet laag genoeg zijn voor een ondernemer. Een ongelukje met de fiets kun je moeilijk...

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Faith Bailey deed onderzoek naar Gen-Z in de horeca

Gen Z is kritisch, maar ook enthousiast over horeca: hoe doe je het goed als werkgever?

Nog altijd dromen tal van jongeren van een mooie carrière in de horeca. Maar de generatie Z is ook kritisch, en hecht op de werkvloer bijvoorbeeld...

Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?

Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?

Misset Horeca behandelt maandelijks een veel gestelde vraag op het gebied van personeel. Deze keer: Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het...

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar zijn een grote uitdaging voor de oudere generaties horecawerkgevers en leidinggevenden. Deze...

Ivo Thijssen

Vier concrete tips om jong personeel snel wegwijs te maken in je horecazaak

Hoe train je jonge horecamedewerkers, die enthousiast zijn, maar nog weinig ervaring hebben? Bierexpert en horecacoach Ivo Thijssen ontwikkelde een...

Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken

Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken

Steeds meer ondernemers willen voorkomen dat mensen weggaan en laten ze participeren in het bedrijf. Dat kan met een relatief simpele winstdeling,...

Zijn horecamedewerkers verplicht om tijdens de feestdagen te werken?

Zijn horecamedewerkers verplicht om tijdens de feestdagen te werken?

Misset Horeca behandelt veel gestelde vragen op gebied van horecapersoneel. Deze keer: Wat zijn officiële feestdagen en is een werknemer verplicht om...

 Servais Tielman. Foto: Marcel van Hoorn.

Servais Tielman opent Beluga Loves You* ook op maandag, als 'horeca-avond'

'We willen hét maandagrestaurant van Maastricht worden, ook voor collega's uit de horeca', zegt patron-cuisinier Servais Tielman van sterrestaurant...

Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress

Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress

Bijna een op de twee horecamedewerkers geeft aan dat zij momenteel werkgerelateerde stress ervaren (48 procent). Die stress wordt veroorzaakt door...