Alles over Medewerker in dienst

Barry Kleijne en Tim Dorissen.

Barry Kleijne en Tim Dorissen nieuwe maîtres De Bokkedoorns**

Tim Dorissen gaat bij restaurant De Bokkedoorns de rol van maître op zich nemen en Barry Kleijne wordt maître-sommelier. Dorissen is al 12 jaar...

Ron Blaauw (c) Jan Willem Schouten

Bep van Mokum (Jiskefet) nieuwe gezicht bij Ron Gastrobar van chef Ron Blaauw (met video)

Bep van Mokum is het nieuwe gezicht van Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Het beroemde typetje uit Jiskefet is per 1 mei 'in dienst'...

Voorkomen grensoverschrijdend gedrag begint bij werkgevers

Voorkomen grensoverschrijdend gedrag begint bij werkgevers

Kim Aupers, advocaat bij Meester Advocaten, deelt maandelijks een zaak die relevant is voor horecaondernemers. Dit keer gaat het over seksueel...

Foto-credits: Ivo Geskus

Franke Osinga geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Franke Osinga (33), keukenchef van Restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Franke heeft met het...

Hotel Take Over 2023

Fletcher's Hotel Take Over: medewerkers hoofdkantoor runnen een dag een hotel

Fletcher Hotels houdt de 5e editie van de 'Hotel Take Over'. Wat begon als een eenmalige daad in 2017 om één van de hardwerkende hotelteams een...

Wouter Verkerk: 'Bij een horecabedrijf moet alles in dienst staan van 'Het Moment''

Wouter Verkerk: 'Bij een horecabedrijf moet alles in dienst staan van 'Het Moment''

'Alles in een horecazaak moet draaien om Het Moment', aldus gastvrijheidsexpert Wouter Verkerk. 'Het moment waarop gast en medewerker elkaar...

Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld

Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld

De vakantieperiode nadert. Voor de meeste horecabedrijven - zeker die met een groot terras - een extra drukke periode. Terwijl ook je medewerkers...

Zijn horecamedewerkers verplicht om tijdens Koningsdag of andere feestdagen te werken?

Zijn horecamedewerkers verplicht om tijdens Koningsdag of andere feestdagen te werken?

Misset Horeca behandelt veel gestelde vragen op gebied van horecapersoneel. Deze keer: Wat zijn officiële feestdagen en is een werknemer verplicht om...

Wouter Verkerk: 'Deze tien bewegingen beïnvloeden het succes van je horecazaak'

Wouter Verkerk: 'Deze tien bewegingen beïnvloeden het succes van je horecazaak'

'Het wat, hoe, wie en waarom bepalen succes van een horecazaak', aldus gastvrijheidsexpert Wouter Verkerk tijdens zijn Horeca Seizoen Kick-off op 8...

Sabine van der Weide, Ayesta van Hoek, Lieke van den Elzen (vlnr,  beeld: Peter Hermeling, BlueMonque)

Dit keukenteam bestaat volledig uit vrouwen: 'Geen haantjesgedrag hier'

Michelin sprak onlangs de wens uit dat meer vrouwelijke chefs zich in keukens gaan manifesteren. 'Waar zijn ze?', vroeg de gids zich hardop af. Wel,...