Fletcher werft eigen flexpool: 10% toeslag op salaris voor GIG's

Fletcher werft eigen flexpool: 10% toeslag op salaris voor GIG's

Hotelketen Fletcher is gestart met het werven van een eigen flexpool. Dit onder de noemer FletcherGIG. 'Bepaal zelf je werkplek, functie en tijden,' promoot Fletcher de nieuwe opzet. Fletcher biedt deze medewerkers een aantal extra's waaronder tien procent bovenop het salaris.

De GIG-medewerkers krijgen tien procent toeslag op het salaris bij de grootste hotelketen van Nederland en een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per gereden kilometer van deur tot deur. Ook wordt alles boven één uur reistijd betaald als werktijd. Welke diensten deze medewerkers waar willen vervullen (baas over het eigen rooster) geven ze aan in een ‘clevergig-app’. Overnachten in het hotel is eventueel mogelijk. Ook krijgen gig-ers voorrang op nieuwe Fletcher-vacatures.

Flexpool bediening: 13 euro per uur

Een flexpool medeweker bediening met een 0-urencontract krijgt vakantiegeld én opgebouwde vakantiedagen uitbetaald bovenop het uurloon. Vanaf 21 jaar komt dat neer op een bedrag tussen €12,24 - €13,54 per uur, afhankelijk van de functiegroep. Bovenop het salaris komt een toeslag van 10 procent.

De GIG’s werken flexibel en hebben geen contract bij een extern uitzendbureau, maar bij Fletcher zelf. Ook komen ze niet binnen via een platform als Temper, voorganger in de 'GIG-Economy'.

‘Mochten de mensen van FletcherGIG toch graag vastigheid willen, dan kunnen ze aangeven in welk hotel ze willen werken en in welke functie. Dan passen we het contract gewoon aan,’ zo stelt Fletcher in de wervingscampagne.

Wat is FletcherGIG

FletcherGIG is dé flexibele medewerkerspoule binnen Fletcher Hotels en tegelijk de enige binnen de Nederlandse hotellerie. Het is een pool van diverse flexibele medewerkers die in hun vakgebied in diverse hotels openstaande diensten(GIG’s) vervullen op basis van beschikbaarheid. Een soort interne Fletcher uitzendbureau voor alle ruim honderd locaties.

‘Ben jij de medewerker die een aantal GIG’s kan vervullen of ben jij op zoek naar een baan waarin je op basis van je beschikbaarheid GIG’s kunt vervullen. Dan zoeken jou,’ klinkt het.