Maaltijdbezorgers stoppen met bezorging om storm

Maaltijdbezorgers stoppen met bezorging om storm

Maaltijdbezorgers Thuisbezorgd.nl en Deliveroo en flitsbezorger Getir stoppen met het bezorgen van maaltijden en boodschappen in vrijwel het hele land vanwege de storm Eunice.

Het platform van Thuisbezorgd gaat wel door, benadrukt de persvoorlichter. Maar het aanbod kan iets beperkter zijn. 'Ruim driekwart van de bestellingen wordt afgeleverd door de restaurants zelf. Die bepalen voor zichzelf of ze doorgaan met bezorgen of niet, tijdens de storm. Alleen de bezorgers die in dienst zijn van Thuisbezorgd, stoppen vanaf 14.00 uur', aldus de woordvoerster van Thuisbezorgd.nl.

Bezorgers naar huis

Ook in Maastricht en Heerlen stoppen de bezorgers van Thuisbezorgd.nl vanmiddag. Eerst leek het in die steden nog door te kunnen gaan vanwege code geel, maar het bedrijf heeft inmiddels besloten ook hier de bezorgers naar huis te sturen.

Op Twitter schrijft Thuisbezorgd.nl dat ze 'de weersituatie nauw in de gaten' houden. Mocht de storm in de avond gaan liggen, dan kan er weer bezorgd worden, vertelt de voorlichter. 'Maar alleen als het veilig is.'

Deliveroo

Ook Deliveroo stuurt de bezorgers in alle provincies waar code rood geldt naar huis. Het bedrijf laat weten 'in nauw contact te staan met restaurants en bezorgers om hen te laten weten wanneer we weer open kunnen in deze gebieden'.

Getir gestopt met bezorgactiviteiten

Getir meldt dat het vanaf 13.00 uur is gestopt met alle bezorgactiviteiten vanwege de storm. 'De veiligheid van de medewerkers komt op de eerste plaats', laat de directeur van Nederland, Florian Brunsting, weten. Wanneer het weer het toelaat, wordt het bezorgen van de boodschappen weer hervat. Ondanks de sluiting ontvangen de medewerkers hun volledige loon, voegt Brunsting toe.