Kom deze maand wijnen proeven uit het Iberisch schiereiland

Kom deze maand wijnen proeven  uit het Iberisch schiereiland

Het Iberisch schiereiland staat bekend om karakteristieke wijngebieden. Gedurende verschillende proeverijen in april presenteren Castilla-La Mancha en de Portugese Douro een breed scala aan wijnen aan de wijnprofessionals die Nederland en België rijk zijn. Grijp de kans om de nieuwe jaargang te proeven, ook van wijnhuizen die nog op zoek zijn naar een importeur.

Proef de Soul van de Douro      

Eén van de bekendste wijnregio’s van Portugal is zonder meer de Douro, met haar steile hellingen aan de oevers van de gelijknamige rivier. Het Portugese Douro-wijnprogramma Soulwines is opgericht met oog op de internationale expansie van wijnen uit het gebied.

De wijnhuizen aangesloten bij Soulwines worden veelal gerund door traditionele Douro-families. Zij produceren al generaties lang de beste opbrengst en wijnen van de regio.

Om die reden presenteren zij de nieuwe jaargang en oudere wijnen in Nederland en België. Op maandag 11 april in Rotterdam en dinsdag 12 april in Antwerpen. Proef de Soul van de Douro samen met Cees van Casteren (MW) tijdens de masterclass in Rotterdam of Antwerpen.

Castilla-La Mancha ‘tasting with a view’    

Het grootste aaneengesloten wijngebied van Spanje, Castilla-La Mancha, reist wederom door Europa om haar wijnen te presenteren. Op 19 april presenteert Castilla-La Mancha bij de Skylounge in Amsterdam, nieuw gebottelde wijnen en oudere jaargangen die de regio te bieden heeft.

Maar liefst 17 wijnhuizen, waaronder Bodegas Campos Reales en Bodegas Santa Cruz laten hun aanwinsten proeven. Wie zich verder wil verdiepen in de regio en haar veelzijdige wijnen, kan zich in de middag aanmelden voor één van de twee masterclasses van Cees van Casteren (MW).

Dit artikel is gesponsord door Pitch PR.