Stroop & Rozijnen: speciaal bier voor pannenkoekenrestaurants

Stroop & Rozijnen: speciaal bier voor pannenkoekenrestaurants

De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants en Brouwerij De Molen brengen een bier op de markt, speciaal voor pannenkoekenrestaurants.

De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) en bierbrouwerij De Molen lanceren ‘Stroop & Rozijnen’. Een stroopkleurige blond bier, speciaal voor de branchevereniging gebrouwen en vooralsnog alleen bij aangesloten restaurants te verkrijgen.

'De consumptie van speciaalbier is in de afgelopen 10 jaar verdubbeld in marktaandeel van 6% naar 12%. Wij vonden het dus hoog tijd voor een speciaalbier dat goed past bij een pannenkoek en zijn in gesprek gegaan met Brouwerij De Molen', aldus Pim Bijleveld, bestuurslid van VEP.

'In de gesprekken kwamen stroop en rozijnen al snel ter sprake als kenmerkend pannenkoekenbeleg, en dat zette de toon voor de smaak en kleur van het bier. Al snel werd het startschot voor het brouwproces gegeven. Er werd gebrouwen en geproefd, met als resultaat een goed doordrinkbaar blond bier met de robijnrode kleur van stroop, of rozijnen.'

Zowel bij zoet als hartig

Stoop & Rozijnen is verrijkt met Rode Karamelmout en Caramout die een lichte smaak van karamel en noten afgeven. 'We zijn heel blij met het resultaat. Dit is het ultieme bier bij een lekkere pannenkoek, en dan maakt het niet uit of die met zoet of hartig beleg wordt gegeten', aldus Bijleveld.

'Stroop & Rozijnen past goed binnen ons assortiment en we hopen dan ook dat deze exclusieve samenwerking nog een vervolg krijgt,' vertelt Christiaan Peijnenburg van Brouwerij De Molen.

Exclusief bij Erkende Pannenkoekenrestaurants

Voor wie Stroop & Rozijnen wil proeven is het belangrijk om te vermelden dat het bier niet overal verkrijgbaar is. 'Wij hebben ervoor gekozen om het bier in eerste instantie alleen voor onze leden beschikbaar te stellen', zegt Bijleveld. De vereniging telt zo’n 80 aangesloten pannenkoekenhuizen en -restaurants door heel Nederland.