Berghotel Amersfoort ontvangt Green Key Goud

Berghotel Amersfoort ontvangt Green Key Goud

Comfort en authentieke gastvrijheid, dat zijn belangrijke pijlers van het Berghotel Amersfoort. Met het Green Key Goud certificaat wordt daar 'duurzaam en maatschappelijk verantwoord' aan toegevoegd.

Green Key is een wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd.

Duurzame bedrijfsvoering

Met het behalen van het Green Key Goud certificaat zet het Berghotel een belangrijke volgende stap in haar duurzaamheidsmissie. Green Key gaat onder andere over energiebesparende maatregelen, afvalscheiding, duurzame keuze in het product aanbod en nog vele andere aspecten die bijdragen aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Thomas van Arkel, directeur Berghotel Amersfoort: 'De uitdaging zit in het samenbrengen van deze duurzaamheidsmissie en de hoge mate van comfort welke wij nastreven in het meest gastvrije hotel in de regio. Zo is het de bedoeling dat onze gasten in een volledig duurzaam hotel verblijven zonder hier comfort voor in te hoeven leveren.'

'Ik geloof erin dat vrijwel iedereen in Nederland wil bijdragen aan een duurzamere wereld. Echter, het gebrek aan comfort of hogere kosten liggen vaak ten grondslag aan het feit dat men andere keuzes maakt. Wij geloven erin dat comfort en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en onze duurzaamheidsmissie bewijst dat dit kan.'

Naast de Green Key Goud certificering is het Berghotel ook strategische samenwerkingen aangegaan met Hotels For Trees en Groenbalans. Hotels For Trees biedt gasten de mogelijkheid om de kamerschoonmaak over te slaan. Voor iedere dag dat de kamerschoonmaak wordt overgeslagen, plant het Berghotel in samenwerking met Hotels For Trees een boom in een herbebossing project in Oeganda.

'Via Groenbalans bieden we onze gasten de mogelijkheid hun overnachting of bijeenkomst klimaatneutraal te reserveren. Beide initiatieven zijn geënt op het reduceren van onze CO2-uitstoot.'

MVO

Ook heeft het Berghotel oog voor mens en maatschappij. Zo is het Berghotel al jaren verbonden aan het Ronald McDonald Huis Utrecht en zetten de medewerkers zich in door warme initiatieven te bedenken en geld in te zamelen.

Daarnaast heeft het Berghotel verschillende samenwerkingen met lokale maatschappelijke initiatieven zoals de Klaverblad Amersfoortse Bergcross waarmee ze zich inzetten voor aanleg van waterpompen in Cambodja, Stichting Met je Hart voor het verbinden van kwetsbare ouderen en organiseert het hotel regelmatig sociale evenementen voor buurtbewoners.

Ook stelt het hotel banen beschikbaar voor medewerkers met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt en leidt het stagiaires en leerlingen op met uitzicht op een baan.