The Dylan sluit aan bij internationale hotelclub

The Dylan sluit aan bij internationale hotelclub

The Dylan Amsterdam is toegetreden tot The Leading Hotels of the World, een collectie van onafhankelijke, luxe hotels die bijna 100 jaar geleden werd opgericht. The Dylan is het vierde hotel in Nederland wat bij dit wereldwijd opererende samenwerkingsverband van luxehotels hoort.

The Leading Hotels of the World werd  in 1928 opgericht door 38 onafhankelijke hoteliers. Inmiddels telt het exclusieve internationale samenwerkingsverband ruim 400 leden in 80 landen over de hele wereld. The Dylan is het vierde Nederlandse hotel dat toetreedt. Eerder werden De l’Europe en Okura in Amsterdam en Des Indes in Den Haag al lid. 

‘We zijn verheugd The Dylan te mogen verwelkomen bij The Leading Hotels of the World.' Dit zegt Deniz Omurgonulsen, Vice President of Membership, The Leading Hotels of the World. ‘De ligging van dit hotel in de chique 9 Straatjes, de rijke historie van het hotel, de uitstekende restaurants, de verfijnde sfeer en de persoonlijke service maken het een perfecte aanvulling op onze exclusieve collectie van onafhankelijke, luxe hotels. En dat in een stad waar onze reizigers dol op zijn.’

Ultimate Dutch Experience

De toetreding tot deze prestigieuze collectie van hotels wordt op gepaste wijze gevierd met de lancering van ‘The Ultimate Dutch Luxury Experience’. Dit is een bijzondere samenstelling van luxe belevenissen die de hoge verwachtingen van de meest ervaren reizigers overtreffen gedurende een vierdaags verblijf in de hoofdstad. Bijvoorbeeld oesters plukken met de Michelinster chef. Of een privé helikoptervlucht met typisch Hollandse uitzichten over de bloeiende tulpenvelden in de bollenstreek. 

The Dylan zal tevens gaan deelnemen aan het exclusieve loyaliteitsprogramma van Leading Hotels, Leaders Club. Leaders Club leden ontvangen voordelen. Zoals pre-arrival upgrades, puntenopbouw om gratis nachten te verdienen, mogelijkheden voor kamer upgrade bij aankomst, vroege check-in en late check-out, dagelijks continentaal ontbijt voor twee en de laagst beschikbare tarieven. 

Over The Dylan Amsterdam 

De locatie van The Dylan heeft een rijke geschiedenis. In 1632 kreeg architect Jacob van Campen de opdracht een stenen theater te bouwen. Het was het eerste gebouw aan de Keizersgracht en kreeg de naam Duytsche Academie. Vele prominenten bezochten in die jaren het theater. Antonio Vivaldi zelf dirigeerde het orkest bij het 100-jarig bestaan van het theater.  Het gebouw vloog in 1772 in brand en brandde volledig af. Alleen het huidige 'Van Campen's' portaal (hoofdingang) bleef gespaard en herinnert vandaag aan de unieke geschiedenis van het pand. 

Die hoofdingang is discreet: geen opvallende pui maar een monumentale stenen poort die toegang biedt tot een binnenplaats. Het hotel telt 40 kamers, elk met een eigen unieke stijl, verdeeld in vier stijlcategorieën. Zo is er de ‘Loxura’-set, naar het voorbeeld van de koperkleurige Loxura-vlinder; de ‘Loft’-kamers met de originele houten balken in het plafond; de ‘Amber’-kamers (geïnspireerd op de kostbare edelsteen) en de ‘Serendipity’-kamers, ingericht in warme bruin- en grijstinten met veel luxe materialen. Het ontwerp van het hotel weerspiegelt de stijl en de geest van het hotel, met een combinatie van historische charme en moderniteit.  

The Dylan beschikt over twee restaurants: Bar Brasserie Occo biedt lokaal geïnspireerde, seizoensgebonden gerechten in een chique en informele omgeving. Restaurant Vinkeles, bekroond met een Michelinster en gevestigd in een voormalige bakkerij uit de 18e eeuw, presenteert een eigentijdse interpretatie van de traditionele Franse keuken. In de warmere maanden kunnen gasten genieten van het terras in de Binnentuin van het hotel.