Grootste hotel van Den Bosch heeft deuren geopend

Grootste hotel van Den Bosch heeft deuren geopend

The Den, 's-Hertogenbosch, a Tribute Portfolio Hotel (Marriott) heeft de deuren geopend en is met 160 kamers het grootste hotel van de stad. Hotel The Den is een franchise van Marriott International en wordt beheerd door de Odyssey Hotel Group.

Hotel The Den onderscheidt zich door een modern, stijlvol design dat de historische watergrachten van de stad weerspiegelt. ‘Naast de waterkaart van de stadsrivieren (de Binnendieze) in ons logo, zie je door het hele hotel organische vormen en vloeiende lijnen. Ook de kleur koper staat bij ons centraal, een verwijzing naar de Paleisbrug waar we direct mee verbonden zijn. Hiermee maken we letterlijk en figuurlijk de verbinding met de stad.’

Het hotel is gelegen in de populaire wijk 'Het Paleiskwartier' en middels voetgangersbrug 'De Paleisbrug' rechtstreeks verbonden met het stadscentrum. Deze eigentijdse brug is 250 meter lang en gebouwd in samenwerking met tuinarchitect Piet Oudolf, internationaal bekend vanwege zijn werk zoals de New York High Line. De brug biedt planten en groen die met de seizoenen mee veranderen.

De naam Hotel The Den is een knipoog naar de stad Den Bosch. ‘Hotel The Den brengt lokale cultuur en internationale allure samen’, zegt general manager Melle van Uden. ‘We willen de historische vestingstad eren en de lokale Bourgondische levensstijl omarmen. Daarnaast willen we aan Den Bosch een nieuw concept introduceren, iets moderns en werelds dat internationale reizigers naar deze aanlokkelijke stad trekt.'

Waterthema

Het groene en blauwe kleurenpalet van het interieur weerspiegelt het waterthema dat door het hele hotel vloeit. De badkamers beschikken over gepersonaliseerde amenities van Assuage, verrijkt met citrus, tijm en de geur van zwarte en groene thee.

Het lifestyle hotel biedt 160 kamers, vergaderzalen, fitnesscentrum ‘The Movement’, twee restaurants en drie bars. De kamers hebben kingsize bedden, 'mobile key access', een interactieve televisie, Nespresso koffie en biologische thee van Café Couture.

Hotel The Den heeft 40 twin kamers – ideaal voor groepen, vrienden en families – en kamers voor mindervalide gasten. Op de hoek van het hotel bieden de junior suites met hun grote ramen uitzicht over het natuurgebied ‘Bossche Broek’ en de stad.

Twee restaurants en drie bars

De gastronomie mag niet ontbreken in deze Bourgondische bestemming met twee restaurants en drie bars. Restaurant & Bar The Den biedt de hele dag door comfort food met Amerikaanse invloeden, van een uitgebreid Amerikaans ontbijt tot fish taco's, burgers (ook vegetarisch) en een goede steak.

Later dit jaar lanceert het hotel ‘Current Rooftop Restaurant & Bar’, een rooftoprestaurant met bar en een aparte skybar op de 9e verdieping. Current krijgt twee grote buitenterrassen met een onovertroffen uitzicht over 's-Hertogenbosch, de groene omgeving en spectaculaire zonsondergangen.

‘Bij Current beleef je de ultieme culinaire beleving. Een kosmopolitische bestemming waar je kan genieten van de mooiste wijnen, kleurrijke cocktails en de meest smaakvolle gerechten', benadrukt Van Uden. ‘Doordeweeks is de sfeer intiem en ontspannen, in het weekend is de energie zoals het weekend hoort te zijn. Met een DJ-booth in het restaurant komt de 'social vribrant scene' pas echt tot leven.'

Zalen en fitness

The Den beschikt over vijf vergaderzalen, waaronder de 'Engine', een vergaderruimte die is ontworpen voor brainstormen met flexibel meubilair en een whiteboard van vloer tot plafond. Alle vergaderruimten zijn uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder LED-schermen, een soundbar, camera en microfoon. Door de twee grootste kamers met elkaar te verbinden, kan het hotel bijeenkomsten van maximaal 100 personen ontvangen.

Urban gym The Movement biedt een fitnessstudio van 150 m2 met eigen kleedkamers en douches. Een moderne gym met de nieuwste Matrix fitness- en crossfit-apparatuur, waaronder een multifunctioneel kabelstation, dumbbells, squatbanken en roeimachines. The Movement ligt op de tweede verdieping, waardoor gasten sporten in natuurlijk daglicht en uitzicht hebben over de stad en de Paleisbrug.

Demian van der Reijden

Demian van der Reijden

Senior redacteur Misset Horeca

Coördinator Hotel / Koffie & Thee