Temper: zzp'ers in de horeca voortaan automatisch collectief verzekerd

Temper: zzp'ers in de horeca voortaan automatisch collectief verzekerd

De zzp'ers die via Temper in de horeca werken, zijn voortaan automatisch verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid, ongevallen en tijdelijke arbeidsongeschiktheid.

Temper spreekt van een wereldprimeur: het is de eerste collectieve verzekering – inclusief tijdelijke arbeidsongeschiktheid – voor zelfstandige platformwerkers in de horeca.

Opdrachtgever betaalt

De verzekering wordt betaald door de opdrachtgevers. De bijdrage per uur gaat van €3 naar €3,50. Het kost de zzp’er zelf niets extra.

Als meer partijen volgen, zou dit de arbeidsmarkt voorgoed kunnen veranderen”

Temper werkt hiervoor samen met belangenbehartiger FreeFlex Foundation en verzekeraar Alicia. Vrijwillige verzekeringen voor aansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid waar Temper eerder mee kwam, komen hierdoor te vervallen.

Niet meer onverzekerd aan de slag

Vanwege de kosten en complexiteit kiezen veel zelfstandigen er nu nog voor om onverzekerd aan de slag te gaan. Een vangnet ontbreekt dan als er iets misgaat.

Drie verzekeringen

Zelfstandigen die via het digitale prikbord Temper aan de slag gaan zijn per 15 april 2022 automatisch verzekerd voor:

  • bedrijfsaansprakelijkheid: als men tijdens het werk per ongeluk schade aanricht aan een persoon of spullen van een ander of de opdrachtgever;
  • ongevallen: als men tijdens het werk een ongeval overkomt waardoor men blijvend invalide wordt of overlijdt;
  • tijdelijke arbeidsongeschiktheid: inkomen als men door ziekte of ongeval tot 2 jaar lang niet in staat is om te werken.

De verzekering is zelfs inclusief ouderschaps- en rouwverlof, dus men is ook gedekt voor een eenmalige uitkering als men een kind krijgt of adopteert, of als men een naaste familielid verliest of een miskraam krijgt.

'Sociale zekerheid voor iedereen'

‘Het grootste gat tussen vast en zelfstandig werk is het ontbreken van toegankelijke sociale zekerheden’, aldus Temper oprichter Niels Arntz. ‘Met deze ongeëvenaarde verzekeringen overbruggen we dit gat, en we hopen dan ook dat andere platforms ons voorbeeld zullen volgen.’

Marijn Moerman, ceo van Alicia’s, noemt de stijging van het aantal zelfstandigen en de dalende verzekeringsgraad één van de grote uitdagingen van de moderne arbeidsmarkt. Deze oplossing kan breed ingezet worden en een echt verschil maken’.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.