62 sollicitanten voor nieuwe The Nacho Bar in Tilburg

62 sollicitanten voor nieuwe The Nacho Bar in Tilburg

De nieuwe The Nacho Bar in Tilburg kreeg maar liefst 62 sollicitaties binnen. Ondernemer Charles Veerkamp verkeerde in de luxe positie dat hij mensen moest afwijzen. Waar 'de gelukkigen' komen te werken, kun je nu alvast zien.

62 sollicitanten voor nieuwe The Nacho Bar in Tilburg
The Nacho Bar, Tilburg (foto: Horeca in Beeld)

The Nacho Bar – dat focust op een lage personeelsinzet – opent vrijdag 22 april de deuren. Met 120 couverts heeft Veerkamp op de vloer slechts zes medewerkers nodig.

Misset Horeca mag alvast laten zien hoe het er uit gaat zien.

Een volwaardige keuken heeft het nieuwe bedrijf niet. Charles Veerkamp: ‘We kunnen af met twee ovens die bediend worden door één persoon. Ook de bar (13 meter) kan gedraaid worden door één personeelslid. En dan heb je nog de wijklopers.’

Charles Veerkamp is een ervaren en creatieve horecaondernemer. Hij runt ook Restaurant Charlie in Schaijk en het naastgelegen vakantiepark.

Tijdens de coronacrisis wist Veerkamp middels een samenwerking met Dunkin’ een groot deel van het team aan het werk te houden.

The Nacho Bar voor franchise

Met The Nacho Bar heeft Veerkamp grote plannen. ‘Natuurlijk eerst de locatie in Tilburg goed neerzetten. Als het concept stabiel draait, wil Veerkamp het verder uitrollen naar andere studentensteden in Nederland. ‘We denken aan 15 tot 20 vestigingen en willen op den duur ook gaan franchisen.’

The Nacho Bar in juli 2022

De eerste The Nacho Bar is in april geopend aan de Heuvel in hartje Tilburg. Met een goede mise-en-place draait de zaak de 120 zitplaatsen met maximaal zes medewerkers.

De lage personeelsinzet is dé kernwaarde van het concept. ‘Alles is daarop ontwikkeld. Menukaart, cocktailkaart en de apparatuur die we daarbij nodig hebben.’ Bedoeling is dat de helft van de omzet uit cocktails komt en tot nu toe lukt dat.

Managers met aandelen

Bedenker Veerkamp heeft twee managers aangesteld, die zelf ook aandelen hebben in de zaak. Veerkamp heeft het team inmiddels ook aangevuld met een zelfstandig werkend kok. ‘Dat wilden we eigenlijk niet omdat het een vrij simpele keuken is, maar je moet toch mise-en-place draaien en ik wilde er iemand hebben staan die de verantwoordelijkheid aankan.’

Foto’s: Horeca in Beeld.