'Verleng terugbetalingstermijn belastingschuld naar 10 jaar'

'Verleng terugbetalingstermijn belastingschuld naar 10 jaar'
Roy van Veghel

Per 1 april zijn de corona- steunmaatregelen voor ondernemers gestopt, maar voor veel ondernemers zijn de problemen nog lang niet voorbij. Vanaf 1 oktober moeten ondernemers hun belastingschuld binnen 5 jaar aflossen. Veel KHN-afdelingen roepen het kabinet nu op om die terugbetalingstermijn van de belastingschuld te verlengen naar 10 jaar.

Ondernemer Roy van Veghel van Eetpaleis ’t Vosje roept als voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Rosmalen op om de terugbetaling van de belastingschuld naar minimaal 10 jaar te zetten. De 58 voorzitters van diverse lokale KHN-afdelingen steunen hem daarin.

Veel ondernemers hebben, ondanks de steunmaatregelen, hun volledige (pensioen)spaargeld verbruikt en kijken tegen een forse schuldenberg aan.

Eén van de steunmaatregelen was dat bedrijven uitstel van belastingbetaling kregen. Als het aan het kabinet ligt, moeten ze die belastingschuld (zo'n € 75.000 per ondernemer) in 5 jaar terugbetalen. Er is zo dus geen ruimte meer over om financieel gezond te worden.

Verleng terugbetalingstermijn

De voorzitters roepen in een gezamenlijk bericht op om de terugbetaling van de belastingschuld naar minimaal 10 jaar te zetten. Ook vinden zij dat het kabinet samen met MKB Nederland, VNO-NCW en Koninklijk Horeca Nederland moet kijken naar een op maat gemaakt financieel herstelplan voor de hardst getroffen sectoren.

Lijst van afdelingen die de zorgen delen en deze brief onderschrijven: Roermond, Liemers, Oisterwijk, Rosmalen Nuland Vinkel, Alkmaar, Krimpenerwaard, Doetinchem, Breda, Peel & Maas, Eindhoven, Oss, Uden, Schagen, Roosendaal, Waterland, Bladel - Reusel- de Mierden, Landerd, Meierijstad, Someren, Rheden, Bernheze, Maastricht en Heuvelland, St Michielsgestel, Leeuwarden, Leiden, Amstelland, Nederweert, Groot
Nijmegen, Asten, Bergen op Zoom, Valkenswaard, Arnhem / Renkum, Vught, Helvoirt, Cromvoirt, Harlingen, Enkhuizen, Moerdijk, Steenbergen, Veldhoven, Epe Veluwe, Weert, Oirschot- de Beerze, Zundert, Heusden, Midden Friesland, Oosterhout, Horst aan de Maas, Valkenburg, Drimmelen, Gouda, Winterswijk, Maas en Niers, Cranendonck, Bergeijk, Etten-Leur, Aalten/Dinxperlo, Beesel en Tilburg.