Bar Vasari opent in souterrain 17de eeuws grachtenpand

Bar Vasari opent in souterrain 17de eeuws grachtenpand

Bar Vasari is een nieuw restaurant, café en espressobar gevestigd in het souterrain van Huis Vasari, een culturele ruimte in een 17de eeuws grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam.

Uxus is aangesteld voor het ontwerp van Bar Vasari, een nieuw restaurant, café en espressobar in het souterrain van Huis Vasari.

Vermogensbeheerder Amerborgh werkt samen met het design- en customer experience bureau Uxus aan het ontwerp van Huis Vasari, de nieuwe locatie zijn van de Vrije Academie, het nationale onderwijsinstituut voor kunst en cultuureducatie. De ruimtes zijn opgewaardeerd met hedendaagse armaturen en afwerkingen.

De bestaande architectuur is geaccentueerd met spiegelinzetten en verzonken verfafwerkingen, terwijl het meubilair dat overal is gebruikt een eerbetoon is aan Italiaans design uit het midden van de vorige eeuw.

Er is aan materiaal wit marmer, warme tinten van hout met textuur, details van geborsteld messing en elegante verfafwerkingen gebruikt.

Bar Vasari moet culinaire ervaring bieden

Bar Vasari dompelt bezoekers onder in een authentieke Italiaanse culinaire ervaring met een wisselend seizoensgebonden menu van eenvoudige maar verfijnde gerechten en koffie van hoge kwaliteit. Het restaurant, café en bar bestaat uit drie aparte ruimtes op de begane grond.

De Milanese espressobar uit het midden van de vorige eeuw, met marmeren hoge tafels en houten hoge stoelen, creëert een alledaagse informele setting en nodigt mensen uit om samen te komen en te genieten van een snelle espresso, een glas wijn of een cocktail.

In de tuinkamer is een café ingericht met behoud van de originele open haard en wandkandelaars, aangevuld met koperen tafellampen. De privé-eetkamer met acht zitplaatsen bevindt zich in de authentieke 17theeuwse keuken en is voorzien van het originele fornuis en ingebouwde kasten, naast hedendaags meubilair waaronder pastelgroene beklede stoelen.

Er is ook een winkelruimte die ruimte biedt voor het uitstallen van kunst, objecten en boeken die te koop zijn.