Restaurant Nieuw Schaijk compleet verwoest door brand

Restaurant Nieuw Schaijk compleet verwoest door brand

Restaurant Nieuw Schaijk in Schaijk is compleet verwoest door een brand. De brand ontstond in de nacht van zaterdag op zondag rond half twee.

Het is helaas niet het eerste horecabedrijf dat dit jaar door brand werd getroffen. Horecabedrijven in Almelo en Assen kregen ook te maken met brand. Net als sterrestaurant 212 en een van de restaurants van Alain Caron.

Brand Nieuw Schaijk

Voor de brand bij Nieuw Schaijk rukte de brandweer snel uit, met groot materiaal. Omliggende korpsen schoten nog te hulp in Schaijk, maar konden niet voorkomen dat het restaurant helemaal uitbrandde. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Op social media spreekt de familie Tielemans, eigenaar van Nieuw Schaijk, over ‘onze grootste nachtmerrie’.

‘Afgelopen nacht heeft een verwoestende brand plaatsgevonden in ons restaurant. Een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden. We hebben even nodig om dit te verwerken en überhaupt te kunnen bevatten. We zijn geschrokken, verslagen, verdrietig, maar laten snel weer van ons horen,’ meldt de familie.

Johan Tielemans en zijn ouders Wim en Netty zijn de eigenaren van het bedrijf. De oorzaak van de brand die hun levenswerk compleet vernielde, is nog niet bekend.

Wim Tielemans laat tegenover lokale media weten dat de restanten van het bedrijf zo snel mogelijk plat gaan. ‘Ik kan dit niet aanzien. Daarna gaan we zo snel als mogelijk is beginnen met herbouwen.’