Alain Caron over brand bij Café Caron: 'Afschuwelijk'

Alain Caron over brand bij Café Caron: 'Afschuwelijk'
De keuken van Café Caron vlak na de brand.

'Afschuwelijk. Verschrikkelijk. Wat zijn we geschrokken.' Café Caron in Amsterdam van de familie Caron is getroffen door brand. Alain Caron is vastberaden de keuken snel te herstellen. 'Het wordt gewoon nog mooier dan het was.'

Alain Caron wil positief blijven nadat Café Caron op 22 april werd getroffen door brand. ‘Er zijn geen gewonden gevallen. Dat is het belangrijkste. Maar we zijn wel enorm geschrokken. Het gebeurde tijdens de mise-en-place en ging heel snel. De schade gaan we zo snel mogelijk herstellen', zegt Caron tegen Misset Horeca.

Op moment van de brand waren er nog geen gasten aanwezig en de brandweer had het vuur snel onder controle. Het keukenteam bleef ongedeerd.

'Door de brand moest wel de buurvrouw haar huis uit. Dat is vervelend voor haar. Net als wij is zij ook van slag.'

Alain, David en Tom Caron

Café Caron is het restaurant van Alain Caron en zijn zoons David en Tom en zit in de Frans Halsstraat in Amsterdam. Daarnaast heeft de familie nog drie andere zaken: De Gouden Reael, Petit Caron en Cantine de Caron.

Café Caron tijdelijk gesloten

Caron verwacht minimaal 3 tot 4 weken dicht te moeten om alle schade te kunnen herstellen. ‘We kijken nu samen met de experts van de verzekering wat er moet gebeuren. Welke apparatuur vervangen moet worden en hoe we dat gaan doen.’

‘Dat we nu weer voor korte tijd dicht moeten, net na de coronacrisis, doet natuurlijk pijn. Maar we moeten dit herstellen en gaan dan weer door. Met een nog mooiere keuken’, besluit Caron.

De Treeswijkhoeve treft zelfde lot

Ook sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve ondervond recent hoe groot de impact is van brand. Het restaurant van Dick en Anne-Laura Middelweerd ging 4 maart weer open nadat eind november vorig jaar hun zaak werd getroffen door een brand. ‘We dachten dat het een paar weken zou duren, maar het had een veel grotere impact. Rook en roet kruipen overal in.’

Ook restaurant Amarone in Rotterdam werd getroffen door brand evenals Bij Joost op Texel. Ook het hoofdgebouw van Vakantiepark Beekse Bergen ging vorig jaar verloren door een vlammenzeel. Hier verreist inmiddels een geheel nieuw gebouw.