Albert Adria heropent nieuw Enigma

Albert Adria heropent nieuw Enigma
Een student en topkok Albert Adria samen aan het werk. (c) Leonard Fäustle.

Albert Adria heropent de deuren van sterrestaurant Enigma in Barcelona. Het restaurant krijgt een nieuw concept. Enigma wordt een lunch- en cocktailbar. Het nieuwe Enigma wordt door de topkok 'fundining' genoemd.

Tijdens de lunch kunnen gasten nog proeven van het oorspronkelijke Enigma, dat in oktober 2020, gedurende de coronacrisis de deuren sloot. Adria's signatuurgerechten staan er op de kaart, cocktails uit El Bulli, snacks en champagne. Gasten kunnen er tussen 13.00 uur en 16.00 uur terecht en kunnen er alleen nog à la carte eten.

Keuken sluit om 20:30 uur

Tijdens de Afternoon Drinks - van 17.00 uur tot 21.00 uur - zal Enigma transformeren in een bar met gastronomische cocktails. Het wordt omschreven als een plek waar je laat kunt lunchen en vroeg kunt dineren. Het restaurant sluit om 21.00 uur de deuren. De keuken sluit om 20.30 uur.

Restaurant Enigma is op zon- en maandagen gesloten.

Prijs menu

Gasten zullen voor een lunch gemiddeld €170 kwijt zijn, inclusief drankjes.

Teenslippers verboden

Een dresscode is er niet. Alleen 'tanktops' en teenslippers zijn verboden.

Faillissement

De topkok had een gastronomisch imperium in het Spaanse Barcelona met vijf restaurants, waarvan vier met een Michelinster; Tickets, Pakta, Enigma, en Hoja Santa. Restaurant Enigma maakte geen deel uit van de failliet verklaarde Iglesias-groep waar el Barri – de overkoepelende naam van de restaurants van Adria – onder viel. Met uitzondering van Enigma, vermeldt Google dat de restaurants permanent zijn gesloten.

Albert Adrià startte in 1984 samen met zijn broer Ferran Adrià restaurant El Bulli. Dit restaurant werd meermalen verkozen tot beste van de wereld.