Horecapand Bellevue Dordrecht staat al bijna twee jaar leeg

Horecapand Bellevue Dordrecht staat al bijna twee jaar leeg

AB Inbev heeft nog steeds geen contract gesloten met een exploitant voor Bellevue Dordrecht. Inmiddels staat het markante pand aan het water al bijna twee jaar leeg.

Horecapand Bellevue Dordrecht staat al bijna twee jaar leeg

In juni 2020 vroeg de vorige exploitant, Ad Janssen, het faillissement aan van het hotel-restaurant Bellevue Dordrecht. Sinds zijn vertrek staat het horecabedrijf leeg.

Hoofdhuurder Bellevue Dordrecht

Pandeigenaar Rob Puper heeft het gebouw verhuurd aan AB Inbev. Dit contract loopt tot januari 2025.

Een eventuele nieuwe exploitant moet dus een huurovereenkomst tekenen met de brouwer en dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Als Misset Horeca vastgoedverantwoordelijke bij de brouwer, Brent van der Putten, vraagt naar een update kan deze niet meer zeggen dan dat het pand nog steeds niet is verhuurd.

Eerder kocht Ewald Dudok uit het faillissement wel goodwill en de inventaris. Maar hij sloot geen huurcontract af met de brouwer.

Huurprijs

Naar verluidt is de huurprijs – €25.000 per maand – een obstakel voor een nieuwe exploitant. De brouwer wil hierop een korting geven (€3000 per maand in het eerste jaar en €1500 in het tweede jaar) zo werd duidelijk tijdens een kijkdag in de zomer van 2020.

Voordat Ad Janssen zijn intrede deed in Bellevue in 2010 stond het pand 5 jaar leeg. Daarvoor is het volledig gerenoveerd.

Kort na het faillissement van Janssen had horecamakelaar Conny Knoop goede hoop op snelle heropening. ‘We hebben het hier over hét hotel van Dordrecht’, zei ze destijds.