Veel belangstelling voor failliet Bellevue Groothoofd in Dordrecht

Veel belangstelling voor failliet Bellevue Groothoofd in Dordrecht

Er zijn meerdere belangstellenden voor het failliet verklaarde hotel-restaurant Bellevue Groothoofd in Dordrecht.

De vorige uitbater Ad Janssen stopte met zijn hotel-restaurant Bellevue Groothoofd vanwege de coronacrisis. Op 17 juni werd het bedrijf failliet verklaard.

Horecamakelaar Conny Knook wordt door curator J.M. De Koning ingeschakeld om een nieuwe exploitant te zoeken voor het horecabedrijf.

Volgens de makelaar hebben zich al 25 kandidaten gemeld voor Bellevue Groothoofd. Dit verbaast Knook niet, ondanks de crisis waarin de horeca verkeert. ‘Toen de ergste schrik voorbij was zagen wij in mei en juni al dat ondernemers weer vooruit durven kijken,’ meldt de makelaar tegenover regionale media.

Namens van gegadigden kunnen nog niet genoemd worden. De belangstellenden willen uit concurrentieoverwegingen niet in de publiciteit. Hoe serieus de belangstelling precies is, weet ook Knook niet: ‘Maar ik heb goeie hoop. We hebben het hier over hét hotel van Dordrecht.’

Bellevue Dordrecht
Bellevue, Dordrecht

SVH Meesterkok Ad Janssen maakt het nieuws dat hij stopt met het Dortse bedrijf zelf bekend op social media. ‘Helaas heb ik moeten besluiten om de deuren van Bellevue Groothoofd Hotel culinair in Dordrecht te sluiten. Wegens bedrijfseconomische redenen is het onmogelijk geworden om ons bedrijf weer te openen voor gasten. De corona periode heeft ons hard geraakt en was de druppel.’

Janssen vervolgt op social media: ‘We hoeven velen van u niet te vertellen hoe wij ons daarbij voelen en wat dat met ons doet.’

Het pand is van Rob Puper. En ook hij heeft er veel vertrouwen in dat er een nieuwe uitbater gevonden zal worden. ‘Het is een prachtig pand op een fantastische locatie aan het water. Ik verwacht wel dat er een andere exploitant gevonden zal worden. Wellicht wat we er even op moeten wachten, dat wel. Puper beseft hoeveel effect corona heeft op de horeca en noemt het stoppen van Bellevue ‘heel jammer.’

Bellevue Dordrecht
Kamer in Hotel Bellevue Dordrecht

Ad Janssen

Janssen gaat zich focussen op zijn andere bedrijven: Het Kasteel van Rhoon, Het Wapen van Rhoon, Museumrestaurant Art & Dining, LKKR in Rhoon, Kookstudio het Oude Regthuys en GasteRhoon catering.

Ad Janssen opende in 2010 de deuren van het huidige hotel en restaurant Bellevue, nadat het jarenlang leegstond. Vorig jaar – 2019 – werd het restaurant nog gerestyled. Restaurant Blanc en Steads & Chardonnay in het pand werden omgevormd tot één zaak: Resto Bellevue. Bellevue heeft naast dit restaurant ook elf hotelkamers, een café, twee zalen en een private dining ruimte.

Ad Janssen schreef kookboeken, rubrieken in kranten en tijdschriften en verscheen tien jaar lang als televisiekok op televisie. In 2011 werd hij gekozen tot de Meest Markante Horeca-ondernemer van Nederland.

Corona treft horeca

Bellevue is zeker niet het enige bedrijf dat stopt of failliet gaat door de coronacrisis. Sterrestaurant Niven Kunz in Rijswijk kreeg het laatste zetje door corona. Een van de vier locaties van HappyhappyJoyJoy (geen medewerking pandeigenaar) in Amsterdam is failliet, net als Restaurant Hermitage (geen NOW steun) en restaurant de Koperen Ketel aan de Amstel in Amsterdam failliet.

In Rotterdam kwam er een einde aan hotel Stroom van Edwin van der Meijde. Ook Hotel Spaander in Volendam is failliet net als Restaurant &Moshik** (Moshik Roth) in Amsterdam en Restaurant Boas in Deventer.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!