Hotel de Ville en Bistro 't Gerecht Groningen dicht: veiling inboedel

Hotel de Ville en Bistro 't Gerecht Groningen dicht: veiling inboedel

NH Hotel de Ville en restaurant Bistro 't Gerecht Groningen hebben definitief haar deuren gesloten. 116 items uit de inboedel worden geveild.

NH Hotel de Ville was, samen met restaurant Bistro ’t Gerecht Groningen, gevestigd in hartje stad.

Bistro ’t gerecht behield in mei van dit jaar voor het tiende jaar op rij zijn Bib Gourmand, een vermelding die door Michelin wordt uitgereikt aan horecagelegenheden met de beste prijs-kwaliteitverhoudingen.

Enkele maanden later moest het restaurant haar deuren sluiten, niet omdat het slecht liep maar omdat het pand is verkocht. Grote delen van de inventaris zijn nu te vinden op een online veiling op Onlineveilingmeester.nl.

Online veiling al gestart

Op de veiling worden 116 items uit de inboedel aangeboden waaronder een marmeren beeld ontworpen door Gian Lorenzo Bernini. Daarnaast gaan onder andere diverse antieke meubelen, vloer- en wandlampen, marmeren sokkels en schilderijen onder de veilinghamer.

Op maandag 11 juli 2022 is er van 14.00-15.00 uur een kijkdag aan de Friesestraatweg 201 in Groningen. De online veiling is al van start gegaan en sluit dinsdag 12 juli vanaf 19.30 uur.