NENI Amsterdam en gelateria Miuz maken hummus-gelato

NENI Amsterdam en gelateria Miuz maken hummus-gelato

De hummus-gelato met onder andere tahin, kikkererwten en citroen, is vanaf nu verkrijgbaar bij NENI Amsterdam bij Miuz, eveneeens in de hoofdstad.

Gelato-chef en eigenaar van Miuz Carlo Petroni, en chef-kok van NENI Amsterdam Boaz Peled, zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe humus-gelato.

Na het samenstellen van een uitgebreid smaakprofiel begon het experimenteren en na een aantal try-outs is het resultaat volgens hen 'een zachte, niet te zoete zomerse gelato'.

Hummus-gelato als dessert

Petroni is een geboren en getogen Turijn die sinds 2014 in Nederland woont. De gelateria verkoopt dagelijks verse gelato, waarbij de eigenaar niet vies is van een experiment op z’n tijd. Zo is zijn burrata-gelato al een hit en ging hij met volle overtuiging de uitdaging aan om samen met Boaz Peled een hummus-gelato te ontwikkelen.

Carlos: 'Ik hou van NENI, van hun eten, dus toen deze samenwerking op mijn pad kwam, was ik gelijk enthousiast. Het is altijd een uitdaging om van een hartig gerecht of ingrediënt gelato te maken, maar ik heb het gedaan met burrata en het is nu weer gelukt. Hummus leent zich hier uitstekend voor.'

Boaz Peled serveert als chef van NENI Amsterdam oost-mediterraanse gerechten in de oude Citroëngarage aan het Stadionplein. Hummus is een belangrijk onderdeel van deze keuken en nu dus ook als gelato, verwerkt in een dessert.