Goed Gefrituurd-keurmerk voor Restaria Nieuwveld

Goed Gefrituurd-keurmerk voor Restaria Nieuwveld

Restaria Nieuwveld in Poortugaal, vorig jaar geopend, heeft het keurmerk Goed Gefrituurd bemachtigd, een bekroning van uitmuntend vakmanschap voor frituurspeciaalzaken.

'Het bezoek van de mystery guest leverde een zeer hoge score op', aldus de auditeurs. Restaria Nieuwveld is met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Het Nederlands Frituurcentrum voert de audits voor het keurmerk uit in opdracht van vakvereniging ProFri.

Certificaat

Ondernemer Patrick Nieuwveld kreeg donderdag 18 augustus het bijbehorende certificaat en gevelschildje uitgereikt. Het was niet de eerste keer dat Nieuwveld het keurmerk ontving. Ook met zijn vorige bedrijf in Hoogvliet verwierf hij dit kenteken van uitmuntend vakmanschap.

Nieuwveld had in het verleden ook een cafetaria in Rotterdam en was tussendoor werkzaam als accountmanager voor een frietproducent en een grossier. Bovendien vervulde Nieuwveld bestuursfuncties bij Koninklijke Horeca Nederland en ProFri.

De drie V's

Om het keurmerk te bemachtigen, zijn de drie V’s van Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid leidend. Zij vormen samen de basis voor de toetsing van een goede bedrijfsvoering op alle fronten.

Ondernemers moeten voor het keurmerk eerst zelfonderzoek plegen aan de hand van een uitgebreide standaard-vragenlijst, die in voorkomende gevallen de nodige 'verbeterpunten' kan opleveren.

Toetsing

Vervolgens brengen mystery guests verslag uit van inspecties die zij uitvoeren. Ondernemers moeten in aanvang voldoen aan minimaal 75 procent van alle criteria voor een gunstige beoordeling en worden vervolgens één keer per jaar opnieuw bezocht door deze inspecteurs.

Tweejaarlijks wordt via auditgesprekken getoetst of goedgekeurde bedrijven nog altijd voldoen aan de uitgangspunten van het keurmerk.

Het keurmerk Goed Gefrituurd is één van de toetsingscriteria voor opname in de Nationale Smulgids. Deze adresgids van het Nederlands Frituurcentrum geeft een overzicht van onderscheidende frituurspeciaalzaken. De eerste editie verscheen in najaar 2019, nu corona voorbij is wordt gewerkt aan de tweede uitgave.