Restaria omarmt Goed Gefrituurd Keurmerk

Restaria omarmt Goed Gefrituurd Keurmerk

De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken. Dat zegt Hans van Ballegooijen van Restaria. 'We moeten ons verenigen als we een kans willen maken.'

Net als ProFri maakt Restaria zich zorgen om de vele uitdagingen waar de cafetariabranche voor staat. 'Naast wet- en regelgeving rondom zaken als verpakkingen en acrylamide, liggen we zoals bekend onder vuur in het gezondheidsdebat, zowel bij de politiek als in de media. We zijn wat dat betreft een makkelijk doelwit. Als we niets doen, krijgen we het over een paar jaar erg lastig. Nu al zijn er gemeentes die geen vergunning afgeven aan cafetaria's omdat ze als ongezond worden bestempeld.'

‘Formules hebben een verantwoording’

Van Ballegooijen hoopt dat de formules in de branche samen met ProFri optrekken. 'We moeten ons verenigen als we een kans willen maken. Daarin hebben we allemaal een verantwoordelijkheid; de ondernemers en de formules, en die formules misschien nog iets meer. Gezamenlijk moeten we ervoor zorgen dat we niet continu als ongezond en slecht in de hoek worden gezet. Dat is een grote uitdaging, maar niets doen is geen optie.'

Goed Gefrituurd Keurmerk

Restaria heeft met ProFri afgesproken om het collectieve lidmaatschap te verlengen. Daarmee omarmt Restaria de nieuwe koers van de vereniging, waarbij het Goed Gefrituurd Keurmerk vanaf 2024 de basis vormt van het lidmaatschap.

‘Restaria heeft voortrekkersrol’

'Restaria heeft een voortrekkersrol in de cafetariawereld. We vinden dan ook dat we de betere ondernemer binnen de club hebben, en dat die ondernemers aan de buitenwereld moeten laten zien dat ze uitblinken op de onderdelen van het Goed Gefrituurd Keurmerk: Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid. Daarmee zetten ze zichzelf lokaal in de schijnwerpers en helpen ze het imago van de gehele branche te verbeteren.'