Rianne Ogink genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar 2022

Rianne Ogink genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar 2022

Rianne Ogink is genomineerd voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2022. Dit werd bekend gemaakt tijdens een lunch bij Cannibale Royale aan de Rozengracht in Amsterdam.

Ogink, sommelier bij restaurant Zoldering, is samen met Liesette van Eijnsbergen, Jolande Vos en Tatjana Puklavec genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. In het Wijntheater zal de Wijnvrouw van het jaar 2022 benoemd worden tijdens een spannende finaleshow.

Rianne Ogink

Ogink begon als bedrijfsleidster in een restaurant in Gorssel en raakte daar geïnteresseerd in wijn. Ze volgde er WSET 2 wijncursus en WSET 3 en WSET 4 volgden, evenals het diploma Course.

Ogink is sinds januari 2020 sommelier bij in restaurant Zoldering in Amsterdam. Dit bijzondere wijnrestaurant heeft dit jaar één Michelinster gekregen. Ogink is ook vaak te vinden op diverse wijnproeverijen. 'Wat is het toch lekker dat je je hele leven kan blijven leren, weer geïnspireerd raakt en telkens weer nieuwe bevlogen mensen ontmoet. Het mooie vind ik dat de wijnwereld niet meer zo stoffig is en elitair.'

Ogink schrijft daarnaast wijnartikelen en columns. Ze heeft een aantal masterclasses georganiseerd met sprekers uit de top van hun vakgebied. In september gaat zij verhuizen naar de Bordeaux om daar een jaar lang Bachelor Vitcultuur & Oenology te studeren. Haar grootste droom is om uiteindelijk wijngaard manager te worden, waar dan ook in de wereld.

Jury

De vakjury, bestaande uit de eerdere winnaars van de Wijnvrouw van het Jaar, Birthe van Meegeren, Magda van der Rijst en Claudia van Dongen en initiatiefnemer Barbara Verbeek, vindt de 31-jarige Ogink een groot voorbeeld voor de jonge wijnvrouwen in Nederland. Ze laat zien dat je met een enorme inzet, passie en verdieping in relatief korte tijd aan de top kunt komen.

Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan het publiek meestemmen.