Nieuwe en vertrouwde initiatieven op Gastvrij Rotterdam

Nieuwe en vertrouwde initiatieven op Gastvrij Rotterdam

Gedurende drie dagen staat Rotterdam Ahoy in het teken van culinaire hoogstandjes, innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca. Van 19 t/m 21 september vindt er de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. In deze grootste editie zijn er naast de bekende en bewezen initiatieven ook nieuwe initiatieven te zien.

Nieuwe en vertrouwde initiatieven op Gastvrij Rotterdam

Nieuw op de beursvloer deze editie is het Craft Beer Center, hosted by LocalCraftbeer Agency. Op dit paviljoen staat een selectie van Nederlandse craftbrouwerijen klaar om bezoekers hun nieuwste en bekendste bieren te laten proeven.

Ook worden voor het eerst in de geschiedenis van het Proefschrift Wijnconcours de winnaars gehuldigd in Rotterdam. De feestelijke happening vindt plaats op 19 september tijdens de openingsdag van Gastvrij Rotterdam in het Wijntheater. Bezoekers hebben bovendien de mogelijkheid om de 75 mooiste finalewijnen te proeven.

Beproefde paviljoens

Bekende paviljoens als het Vegan Taste Lab en Dit Smaakt naar Meer bieden een overzicht van verantwoorde en plantaardige producten. Ook worden lezingen en workshops gegeven over duurzaamheid.

Paviljoen Cocktails & Beans is bestemdvoor bartenders en barista’s die hun passie, kennis en ervaring willen delen en meer willen leren. Barista’s en bartenders zullen op de beursvloer serveren, jammen en spreken.

In de sfeervolle ambiance van Wine & Fine Food kunnen beursbezoekers bijzondere wijnen & delicatessen proeven en op zoek gaan naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Gastronomen en wijnprofessionals geven masterclasses en proeverijen in het Wijntheater en op de beursvloer staan tal van delicatessen, fine food producten en gerenommeerde wijnhuizen centraal.

Wedstrijd Arena’s

Tijdens deze beurseditie zijn er twee Wedstrijd Arena’s, die gehost wordt door Euro-Toques Nederland en Gastronomisch Gilde. Komende editie zal er weer worden gestreden om Het Glazen Kalf, de Young Chef Awards en Koken met Wild. Maar ook de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs, voorronde van de Hanos Gouden Koksmuts, de kick off van de 100% plantaardig wedstrijd en de Zoutchallenge zullen hier plaatsvinden.

Beursbezoek

Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 19 t/m 21 september in Rotterdam Ahoy. Een uitgebried programma is te vinden op de website van de beurs. Geïnteresseerden kunnen zich online registreren voor een beursbezoek.

​​