Zes nieuwe Nederlandse leden voor QL Hotels

Zes nieuwe Nederlandse leden voor QL Hotels

Zeven nieuwe leden voor Quality Lodgings, waarvan zes in Nederland. Onder hen een aantal sterrenrestaurants met kamers.

Quality Lodgings (QL) is een collectie onafhankelijke hotels in heel Europa. Daarbij ligt de nadruk op Nederland, waar het samenwerkingsverband is opgezet. Van de 120 hotels in 8 landen aangesloten, staan er 66 in Nederland. De nadruk ligt naast de sfeer en de kamers zeker ook op het culinaire aanbod, en dat is goed te zien aan de nieuwe leden voor Quality Lodgings. 

Dit zijn de nieuwe leden voor Quality Lodgings:  

De Nederlanden* – Vreeland  

Boutique Hotel De Nederlanden in Vreeland biedt onberispelijke gastvrijheid met topkeuken en charmant Nederlands landschap. In een historisch pand uit 1680 aan de Vecht, kookt chef-kok Wilco Berends in gelijknamig restaurant De Nederlanden, bekroond met 1 Michelin ster. Zijn vrouw Caroline Berends runt de voorkant van het restaurant en het 11 kamers tellende hotel. ‘Door het toetreden tot QL kunnen wij ons pareltje aan de Vecht bekend maken bij een groter publiek. Een collectie met bijzondere plekjes met allemaal een culinair hart.’ 

Flicka* – Kerkdriel 

In het waterrijke landschap tussen Maas en Waal, ontwikkelen Thomas van Santvoort en zijn vrouw Merlijn van den Bosch met restaurant Flicka* een veelbelovend oeuvre. Flicka is Zweeds voor meisje, waarmee chefkok Van Santvoort een eerbetoon wil brengen aan de drie belangrijkste mensen in zijn leven: zijn twee dochters en zijn vrouw. Als chef is hij een perfectionist. Zijn liefde voor pure en mooie culinaire gerechten komt tot uiting in zijn keuken, die bekroond is met een Michelinster. Bij het restaurant hebben ze vier suites. 

Cousins Boutique Hotel – Maastricht 

Neven Joe en Jean hebben in het centrum van Maastricht hun zeven kamers tellende boutique hotel Cousins geopend. Niet alleen zijn zij zelf familie, het hotel is gevestigd in wat ooit de hoedenfabriek van de Schotse familie Cambells was. De zeven kamers zijn elk vernoemd naar een lid van die familie en daarbij passend ingericht. Bijvoorbeeld de kamer van oma Rose in warm roze met verwijzingen naar haar kleurrijke servies.   

Ysbrantsz Boutique Hotel – Hoorn 

Marco Wohlken en Laura Lucca maakten in 2020 hun droom waar door in Hoorn hotel Ysbrantsz te openen. Op die plek ontving restaurateur Johan Ysbrantsz al gasten, voor wie hij kookte en die konden overnachten. Als ode aan de naamgever mengt boutique hotel Ysbrantsz,dat 10 kamers heeft, de 21e-eeuwse stijl met een vleugje Hollandse Gouden Eeuw. In het restaurant kookt chef-kok Tom Tros met de seizoenen mee. 

Hotel Wildthout – Ommen 

Sinds juni 2015 zijn Niek en Petra van Duuren de eigenaren van dit familiebedrijf in Ommen en hebben zij de uitdaging aangegrepen om de voormalige burgemeesterswoning uit te bouwen tot een gemoedelijk hotel. In een historisch pand als Hotel Wildthout is geen enkele van de 21 kamers hetzelfde. Overal zijn hoekjes, raampjes, balkjes en schuine daken net weer even anders. De Franse keuken van Chef Dylan van Echten is 100 procent ambachtelijk met Nederlandse en Aziatische invloeden.  

Nidum Boetiekhotel – Grave 

Nidum, Latijn voor ‘nest’, is een broedplaats voor inspiratie op het gebied van lifestyle, wonen, events en culinair genieten. Op een monumentale locatie, het Arsenaal in Grave, komen showrooms, stores, Restaurant Ovum en Nidum Boetiekhotel samen. Op de bovenverdieping van het Arsenaal worden zes kamers gecreëerd, welke naar verwachting zullen openen in de nazomer van 2022. Elke kamer is ingericht door verschillende interieurarchitecten met producten uit de shops en showrooms van Nidum. Restaurant Ovum zorgt voor de culinaire ervaring, met een verrassend en vernieuwd menu van chef Sebastiaan Follong.  

Unique Hotel Post – Zermatt, Zwitserland  

Zwitserland telde tot nu toe 7 leden en Unique Hotel Post is nu het achtste in het Alpenland en het zevende van de nieuwe leden van Quality Lodgings die nu worden aangekondigd. Het innovatieve en trendy Unique Hotel Post werd in 1875 geopend als het op twee na oudste hotel in het hart van Zermatt, een bekend winter- en bergsportdorp in de schaduw van de Matterhorn.  Martin Perren en zijn vrouw Daniela Perren-Germanini zijn sinds 2001 de vijfde generatie eigenaar van het inmiddels 29 kamers tellende hotel. De drie restaurants bieden een culinaire wereldreis, van traditionele Zwitserse gerechten tot Italiaanse en Aziatische straatgerechten. Après-ski wordt naar een heel nieuw niveau getild in de vijf contrasterende bars en clubs.