Thomas van Santvoort geïnaugureerd bij Les Patrons Cuisiniers

Chef-kok Thomas van Santvoort is maandag 14 december geïnaugureerd als lid van Les Patrons Cuisiniers. De inauguratie vond plaats in zijn restaurant Flicka* in Kerkdriel.

Met zijn toetreding tot Les Patrons Cuisiners is Thomas van Santvoort het 22e lid van het netwerk van chefs die zich tot doel gesteld heeft het Nederlandse culinaire niveau naar een hoger niveau te tillen.

Thomas van Santvoort gaf aan trots en vereerd te zijn toen hij de uitnodiging kreeg lid te worden van Les Patrons Cuisiniers. ‘Dit voelt voor mij net als de dag dat wij onze eerste Michelinster kregen. Een zaal vol chefs waar ik altijd tegenop keek, applaudiseerde voor ons succes, zij heetten ons welkom in hun midden.

Alle Patrons Cuisiniers zijn chefs waar ik altijd tegenop heb gekeken. Dan is het heel bijzonder als je bij die grote namen mag horen. Als chef en ondernemer geef je alles voor je zaak. Die gedrevenheid en liefde zijn eigenschappen die wij allemaal delen. Dat is ook het mooie aan Les Patrons Cuisiniers.

Iedereen hier heeft die passie om altijd verder te gaan, dieper te duiken en beter te worden. Ik kijk er naar uit om met al de Patrons Cuisiniers van gedachten te wisselen, van elkaar te leren en natuurlijk om waardevolle ontmoetingen en ervaringen op te doen.’

Thomas van Santvoort en Les Patrons Cuisiniers

Thomas van Santvoort begon ooit in de spoelkeuken en werd daar gegrepen door het werk in de keuken. Hij werkte zich omhoog en leerde het vak onder meer in ster(ren)restaurants Parkheuvel, Boreas en Beluga.

Oktober 2017 werd zijn droom werkelijkheid en opende hij Flicka in Kerkdriel. Zijn hoge niveau en eigen stijl bleven niet lang onopgemerkt. Sinds 2019 heeft Flicka een Michelinster en Gault & Millau beloonde zijn keuken met 14,5 punten in de gids van 2020.

Toine Hermsen, Henk Savelberg, John Halvemaan, Cees Helder, Constant Fonk, Maartje Boudeling, John Kern, Emmanuel Mertens en Paul Fagel  richtten op 14 oktober 1991 Les Patrons Cuisiniers op. Deze negen founders wilden de culinaire creativiteit en de kwaliteit van gastronomie in Nederland naar een hoger niveau brengen door zich te verenigen.