The Student Hotel gaat verder onder een nieuwe naam

The Student Hotel gaat verder onder een nieuwe naam
Interior Design Photo Shoot of The Student Hotel Amsterdam West - Official Images by Sal Marston Photography

The Student Hotel heeft haar naam veranderd in The Social Hub (waardoor de afkorting TSH behouden blijft). Dit geeft volgens het bedrijf, dat eerder dit jaar een nieuwe eigenaar kreeg, beter weer wat TSH wil uitstralen.

De nieuwe naam, The Social Hub (TSH), sluit volgens het bedrijf beter aan bij het gastprofiel en de missie van de hotelorganisatie. De lancering van de nieuwe naam valt samen met de opening van twee nieuwe locaties in Spanje. Voor 2030 wil TSH het aantal locaties verdubbelen.

Op dit moment heeft TSH 13 locaties en er zijn al 7 nieuwe aangekondigd voor dit en volgend jaar. Nadat eerder dit jaar GIC instapte als nieuwe aandeelhouder, wil TSH groeien naar 50 locaties in Europa.

The Social Hub is evolutie van bedrijf

‘We zijn heel trots op deze evolutie van ons bedrijf’, zegt ceo en oprichter Charlie McGregor. ‘We hebben de naam veranderd in The Social Hub zodat we sociale impact nog meer de kern laten zijn van alles wat we doen. Nu meer dan ooit hebben mensen behoefte aan oprechte verbinding en een positieve verandering.’

Managing director Frank Uffen vult aan: ‘Met The Social Hub kijken we door een nieuwe lens naar onze community. Niet alleen als studenten, reizigers, digitale nomaden of ondernemers, maar als één community met een gemeenschappelijk mindset.’

Met 11.000 kamers in heel Europa en een geschatte waarde van €2,1 miljard, is The Social Hub getransformeerd van een bedrijf dat bekend stond als studenten hotel tot een bedrijf waar ‘sociaal’ een centraal punt van de identiteit is geworden. Een hybride hub, waar gasten worden verbonden met de lokale gemeenschap.

Nieuwe merkidentiteit

De nieuwe merkidentiteit is bedacht om het hybride gastvrijheidsmodel van The Social Hub te versterken. Het is een afspiegeling van de gastbehoefte aan flexibele ruimtes waar mensen kunnen werken, ontmoeten en nieuwe connecties aan kunnen gaan – zowel privé als zakelijk.

In de tien jaar dat TSH bestaat – eerst als The Student Hotel en inmiddels als The Social Hub – heeft het bedrijf de vraag naar co-werkplekken, flexibele meetingruimtes en community spaces flink zien toenemen. Nu al wordt 15 procent van de beschibare ruimte binnen het portfolio hiervoor ingericht, voor toekomstige locaties wordt dat aantal meters verdubbeld. Ook wordt gekeken naar bestaande locaties om dit uit te breiden.

TSH werd in 2012 opgericht door McGregor. De keten begon in 2013 met een eerste hotel in Nederland, in Rotterdam. Daarna breidde oprichter Charlie MacGregor snel uit naar Amsterdam (twee hotels), Groningen, Eindhoven, Maastricht, Den Haag en meest recent Delft. In Utrecht heeft de groep al jaren plannen voor een locatie, maar ondervindt tegenstand van de gemeenteraad.

Lees ook

Ineens was daar een paar jaar terug een nieuw concept, The Student Hotel, waarin studentenhuisvesting en hotel werden geïntegreerd. Recent opende het vlaggenschip met 571 kamers in Amsterdam. Geestelijk vader is de van oorsprong Schotse Charlie MacGregor. ‘Het was helemaal nooit de bedoeling een hotel te beginnen.’

Buiten de 8 Nederlandse hotels heeft The Student Hotel vestigingen in Duitsland (1), Spanje (2), Italië (2), Frankrijk (1) en Oostenrijk (1). In 2022 openen hotels in Madrid, Barcelona en Toulouse.