Overname voor sterrestaurant Wolfslaar

Overname voor sterrestaurant Wolfslaar

Sterrestaurant Wolfslaar in Breda is overgenomen. Een stille investeerder heeft het restaurant op Landgoed Wolfslaar gekocht. Voor het team aan medewerkers en chef-kok Maarten Camps heeft de overname geen gevolgen.

'Er is een nieuwe eigenaar. Een trouwe ambassadeur die Wolfslaar een warm hart toedraagt', vertelt Maarten Camps. Hij heeft de exploitatie van het restaurant overgenomen, niet van het landgoed.

Camps is heel erg blij met de overname. Voor het team en de kookstijl heeft de overname geen gevolgen. Wel voor het interieur van het restaurant.

'De investeerder wil het restaurant graag verfraaien. Net na kerst gaat het restaurant tot 10 januari dicht voor een restyling. Ook de toiletten worden verbouwd. En van de doorgangen naar buiten, wordt één ingang gemaakt. Zodat het toilet ook een pareltje wordt.'

Bibob-onderzoek naar voormalige eigenaar

Ton Pinxten, voormalig exploitant van Landhuis Wolfslaar en Wolfslaar Restaurant, droeg op 1 april 2019 beide exploitaties over aan Danny Kovacevic, eigenaar van sterrestaurant Monarh in Tilburg.

Danny Kovacevic kwam naar voren in een zogenoemd Bibob-onderzoek, dat vermoedelijk verband houdt met de Tilburgse transportonderneming van de voormalig eigenaar. Begin dit jaar liep een strafrechtelijk onderzoek naar ‘een ongebruikelijke bedrijfsvoering’ van het bedrijf. Het bedrijf zou niet hebben voldaan aan een vordering voor het uitleveren van administratiegegevens en er zouden werknemers niet op papier hebben gestaan.

Restaurants Danny Kovacevic

Kovacevic had drie restaurants: sterrestaurant Wolfslaar en Monarh en restaurant Monchou dat nog geopend moest worden.

Voor het destijds nog te openen restaurant, genaamd Monchou in Tilburg wilde de gemeente vanwege het Bibob-onderzoek geen vergunning verlenen.  Monchou werd uiteindelijk gekocht door Eveline Wu, die er een restaurant Mood in opende. Ook sterrestaurant Monarh, waar Kovacavic als eigenaar achter zit, zit in een onzekere periode. Chef-kok Paul en diens broer Ralph Kappé willen die zaak overnemen. Zij houden Misset Horeca op de hoogte van de vorderingen.

Wet Bibob

De Wet Bibob heet voluit ‘Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur’. Met de Wet Bibob wil de overheid voorkomen dat een bepaalde vergunning die zij afgeeft wordt misbruikt voor criminele activiteiten. Als uit onderzoek blijkt dat de aanvrager van de vergunning niet integer zou hebben gehandeld, kan de overheid de vergunning intrekken.