Fletcher Hotels viert kwarteeuw bestaan hotelketen 

Fletcher Hotels viert kwarteeuw bestaan hotelketen 

Fletcher Hotels, met ruim 110 hotels de grootste hotelketen van Nederland, bestaat 25 jaar en viert dat de hele maand november met kortingsacties.

In 1997 wapperde voor de allereerste keer de Fletcher vlag op een hotel, in het Texelse Koogerend. Inmiddels is Fletcher Hotels in 25 jaar uitgegroeid tot een keten met ruim 110 hotels. Die groei is voornamelijk bereikt met het overnemen van zelfstandige hotels of (delen van) portfolio's van andere hotelketens

Ook bouwt de groep zo nu en dan zelf een hotel, met als bekende voorbeelden de opvallende ronde toren langs de A2 bij Amsterdam en meer recent het ombouwen van een kantoorgebouw in Scheveningen en het betrekken van een hagelnieuw hotel in Emmen

Naast overnachtingsmogelijkheden, is de groep ook culinair gegroeid. Ooit begon het met één restaurant, inmiddels zijn het er 115. Van individuele à-la-carterestaurants en concepten als Marina Lounge of Bar Bistro DuCo, tot aan een sterrenrestaurant met al ruim 50 jaar een Michelinster. 

Gericht op de toekomst 

Zeker na de verkoop aan investeerder Egeria in 2021 zet de groei zich op alle vlakken in rap tempo voort, waarmee de doelstelling om naar 150 hotels te groeien steeds dichterbij lijkt te komen. 

Jarenlang zette Hermans 100 hotels als stip op de horizon. Toen die mijlpaal in 2020 werd bereikt, was het tijd voor een nieuw doel. Fletcher Hotels wil de komende jaren groeien naar meer dan 150 hotels in Nederland en heeft daarnaast internationale expansie ambities. 

‘Er is in de afgelopen 25 jaar veel gebeurd en Fletcher Hotels is in die 25 jaar uitgegroeid naar een organisatie om trots op te zijn’, zegt Ben de Ruijter - director of operations. ‘Wij kijken dan ook met veel plezier uit naar wat de volgende 25 jaar Fletcher Hotels gaat brengen. Er liggen mooie en ambitieuze plannen klaar.’ 

Kwarteeuw Fletcher Hotels 

‘Het is 25 jaar geleden dat het eerste hotel de naam Fletcher kreeg en dat hotel, Fletcher Hotel-Restaurant Koogerend op Texel, is nog steeds ons eigendom’, zegt Rob Hermans - ceo Fletcher Hotels.

‘Toen het eerste hotel op Texel werd gekocht, had niemand durven of kunnen dromen dat we 25 jaar later zouden staan waar we nu staan. Dit hebben we alleen kunnen doen dankzij onze gastvrijheid en de ruim 5000 medewerkers die werkzaam zijn bij Fletcher Hotels. Daarom willen wij dit feestelijke moment aangrijpen om ook hen te bedanken voor hun tomeloze inzet.’ 

Om de daad bij het woord te voegen, krijgen alle medewerkers een hotelovernachting cadeau. Gasten kunnen gebruikmaken van speciale jubileumacties, waaronder een overnachting inclusief ontbijt of toegang tot de wellness voor €25 per persoon. 

Geschiedenis Fletcher Hotels

Chris Luken, zelf ooit begonnen als bedieningsmedewerker bij Van der Valk, kocht in 1997 zijn eerste eigen hotel: hotel Koogerend op Texel. Hij wilde een keten opzetten en vernoemde die naar zijn hond: Fletcher. 

Na bijna 20 jaar verkocht hij Fletcher, dat inmiddels was gegroeid tot 73 hotels, in 2016 aan investeerder NIBC Bank en Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group. In 2021 verkochten zij op hun beurt hun aandelenpakket aan investeerder Egeria, dat hiermee meerderheidsaandeelhouder werd.