Wim en Tina Zwaart nemen na 18 jaar afscheid van Ratatouille

Wim en Tina Zwaart nemen na 18 jaar afscheid van Ratatouille

Wim en Tina Zwaart nemen na achttien jaar afscheid van Ratatouille in Harderwijk. Hun chef-kok Gerwin Dooijeweerd gaat met zijn vriendin Cindy het restaurant, dat door Michelin wordt aangeprezen, overnemen.

'Het is tijd', zo schrijven Wim en Tina Zwaart op social media. 'Onze prachtzaak staat als een huis.' Na achttien jaar zoveel mooie momenten draagt het horecastel het stokje over aan hun chef-kok. 'We hebben het een aantal jaren tegen gehouden omdat we het zelf echt veel te leuk vinden, maar hij staat te popelen.', vervolgen ze met een lach.

Meesterkok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina, vinologe, begonnen in 2004, naast hun sterrenrestaurant Olivio op dezelfde Vischmarkt in Harderwijk, met de laagdrempelige Bistro Ratatouille. Olivo werd verkocht. In 2016 werd Ratatouille flink uitgebreid met het naburige pand, waar een Kooklokaal, winkel en logement werden geopend.

Overname door chef Gerwin Dooijeweerd

Vanaf 1 Januari 2023 neemt chef Gerwin Dooijeweerd het restaurant over. 'Hij zet het geheel in onze lijn voort, geen grote aanpassingen maar hij zal het laten groeien naar zijn hand.'

Dooijeweert is al 18 jaar werkzaam in Ratatouille. Wim en Tina Zwaart hebben dan ook volledig vertrouwen in hun chef en zijn partner Cindy. 'En hoe leuk is het dat zij elkaar leerden kennen op de werkvloer van Ratatouille.'

Wim en Tina Zwaart gaan zich meer richten op de Culiwinkel in het pand naast restaurant Ratatouille. 'Wij houden van creatief bezig zijn en willen daar meer tijd voor vrijmaken, wijngebieden bezoeken en mooie vondsten mee terugnemen naar de Culiwinkel.'

Werk en hobby op geheel eigen wijze

Het horecastel bedankt haar gasten, leveranciers en buren van de Vischmarkt voor alle prachtige jaren dat zij hun werk en hobby geheel op onze eigen wijze hebben kunnen brengen.

Ratatouille serveert op 28, 29 en 30 december het eindejaarsdiner. 'Wij gaan deze laatste weken in met een dubbel gevoel, een restaurant runnen, blijft iets magisch en werkt zelfs verslavend. Het wordt echt afkicken.'