Kasteel Gemert wordt eerste Curio by Hilton van Nederland

Kasteel Gemert wordt eerste Curio by Hilton van Nederland

Kasteel Gemert, onder de rook van Eindhoven, opent in 2024 als eerste Curio Collection by Hilton van de Benelux. Het kasteel wordt momenteel verbouwd naar ontwerp van Piet Boon en krijgt 56 kamers.

Het karakteristieke Kasteel Gemert uit de 14e eeuw wordt op dit moment grondig gerenoveerd en getransformeerd tot een vijfsterrenhotel voor zowel business als leisure. Zoals het er nu uitziet, mag Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton eind 2024 de eerste gasten verwelkomen. 

Curio Collection by Hilton is een van de meest luxueuze hotelmerken binnen het portfolio van Hilton Worldwide. Het merendeel van de circa 130 luxueuze hotels en conferentieoorden van de collectie bevindt zich in Noord- en Zuid-Amerika. Het merk debuteerde in 2015 in Europa en telt op het continent een kleine dertig Curio by Hiltons. De meeste daarvan zijn te vinden in het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton wordt het eerste Curio hotel van de Benelux. In 2017 kondigde Hilton al eens de komst van een Curio naar Nederland aan. Dat ging toen om een voormalig klooster in Koninsgbosch in Limburg. Dat project, The Monastery Hotel Koningsbosch, liep vertraging op. En inmiddels heeft Hilton zich teruggetrokken, meldde dagblad De Limburger in 2020.

Piet Boon ontwerpt interieur

Als Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton in 2024 de eerste gasten ontvangt, biedt het hotel 56 kamers, die op hoogwaardige manier zijn ingericht en afgewerkt. Voor het interieurontwerp is Piet Boon aangetrokken. 

In dat interieur – in zowel de gastenverblijven als de openbare ruimtes – wordt rekening gehouden met het historische karakter van het kasteel. Naast kamers beschikt het toekomstige hotel over een spa/wellness/beautycenter, een hotelbar annex wijnlounge, indoor- en outdoor eventmogelijkheden, een trouwzaal, een museum, twee restaurants met terrassen, een hotelbar, een hotelboutique, vergader- en ontmoetingsruimten, een kasteelplein en een kasteelpark, een eigen moestuin, een ondergrondse parkeergarage en wandelroutes rondom het kasteel. 

Sterambitie bij Kasteel Gemert

Het hotel zal straks beschikken over twee kwalitatief hoogwaardige restaurants. In één ervan staat naast kwaliteit ook betaalbaarheid voorop. Dit restaurant is ook buiten de lunch en het diner toegankelijk, voor bijvoorbeeld een kop koffie met iets lekkers. Naar een passende culinaire invulling van het andere restaurant – dat in alle opzichte een sterwaardige uitstraling moet bieden – wordt nog gezocht. 

Het hotel mikt in beginsel op zakelijke en leisuregasten die zijn gewend aan de hoogste mate aan luxe en comfort. ‘De centrale gedachte achter de realisatie van het hotel in het kasteel is dat een florerende zakelijke omgeving in alle opzichten gebaat is bij een accommodatie van het allerhoogste niveau', zegt eigenaar van Kasteel Gemert en het bijbehorende landgoed Bas van de Laar.

'Als landgoedeigenaar en projectontwikkelaar van BL Huisvesting ben ik er zelfs van overtuigd dat het een niet zonder het ander kan', aldus Van de Laar. 

David Heijligers, uitvoerend directeur Ontwikkeling voor Frankrijk en de Benelux bij Hilton Worldwide, is trots op de samenwerking met Kasteel Gemert Eindhoven. ‘Een Curio Collection by Hilton hotel biedt gasten een unieke ervaring. De vestiging van een high-end hotel in een veertiende-eeuws kasteel nabij een van de belangrijkste technologische centra van Europa zet onze organisatie een belangrijke nieuwe stap.’ 

Slapen zoals een kruisridder 

De toekomstige gasten van Kasteel Gemert Eindhoven Curio by Hilton zullen verblijven in een ontspannen omgeving waar je niet snel uitgekeken raakt. Kasteel Gemert is in 1391 gesticht door kruisridders en kan dus bogen op een rijke historie. Deze is volop terug te vinden in de fascinerende entourage van kasteelgebouwen, zoals de statige hoofdburcht, de voorburcht, de donjon (slottoren) en het monumentale kasteelpark. 

Het kasteel speelde eeuwenlang een prominente rol in de regio en ver daarbuiten. Met de upgrade en transformatie tot Curio Collection by Hilton krijgt Kasteel Gemert zijn economische en maatschappelijke positie terug, onder meer als knooppunt van Europese cultuur en geschiedenis. Als high-end buitenplaats van Brainport Eindhoven wordt Kasteel Gemert een belangrijke schakel tussen de ‘booming’ regio Eindhoven en de rest van Nederland en zelfs de wereld. 

Brainport Eindhoven

Met de komst van een vijfsterren Curio Collection by Hilton gaat voor de regio een lang gekoesterde wens in vervulling. In Brainport Eindhoven, met zo’n 5000 grote en kleinere ondernemingen op het gebied van IT en technologische vernieuwing een van de slimste en meest innovatieve regio’s van Europa, bestaat al jarenlang behoefte aan hotelcapaciteit op het hoogste niveau. ‘Het is voor ons een hele eer om invulling te mogen geven aan deze wens vanuit met name de zakelijke markt’, aldus Van de Laar. 

De Gemertse projectontwikkelaar en cultuurliefhebber Van de Laar kocht het kasteel in 2018 aan om het te verbouwen tot hotel. Het toekomstige hotel zal zijn doordrenkt van de geschiedenis van het kasteel. Het biedt onder meer plaats aan een museum, dat voor iedereen toegankelijk wordt. 

Hilton 

Kasteel Gemert Eindhoven, Curio Collection by Hilton, is het eerste Curio hotel in Nederland en wordt onderdeel van een Hiltonfamilie met 14 andere hotels in het land, die onder verschillende merken opereren. Hilton is het oudste merk dat in ons land aanwezig is, daarnaast ook Doubletree, Waldorf Astoria en sinds kort Motto by Hilton.