Hiltonmerk Curio maakt Europees debuut

Hiltonmerk Curio maakt Europees debuut

Hilton Woldwide voegt de eerste twee Europese hotels toe aan het portfolio van het nieuwe merk Curio - A collection by Hilton. Reichshof Hamburg en Rumeli Han Istanbul worden verbouwd tot de eerste Curio's van Europa.

Beide hotels zijn meer dan een eeuw oud en worden momenteel gerenoveerd. Reichshof Hamburg opent nog dit jaar en wordt daarmee het allereerste Curio hotel in Europa. Rumeli Han Istanbul moet in 2017 weer open.

Curio, dat in juni 2014 werd geïntroduceerd, geeft luxe, zelfstandige hotels uit het hogere segment de kans om zich bij Hilton Worldwide aan te sluiten, zonder daarbij hun eigen onderscheidende identiteit en lokale charme op te offeren. In Amerika zijn de eerste Curio-hotels inmiddels een feit, in onder andere Las Vegas, Dallas en Florida.

Nederland

Voorlopig zijn nog geen conrete plannen voor een Curio in Nederland, zei area general manager Benelux recent in een interview met Misset Horeca. 'Een Curio zou nog een mooie aanvulling zijn (op het Nederlands portfolio van Hilton Worldwide, red.). Dat is een merk wat prima in de randstad past. En dan reken ik Maastricht ook onder de randstad.'

'Europa vormt een belangrijke groeimogelijkheid voor Curio, vanwege de concentratie van zelfstandige kwaliteitshotels', vindt Patrick Fitzgibbon, senior vice-president Europa & Afrika, Hilton Worldwide. 'Reichshof Hamburg en Rumeli Han Istanbul zijn iconische hotels en dankzij hun toetreding tot Curio kunnen zij hun unieke karakter behouden, maar tegelijkertijd profiteren van Hiltons commerciële kracht en wereldwijde reputatie.'

€30 miljoen

Reichshof Hamburg is eigendom van en wordt geëxploiteerd door RH Operations GmbH & Co. KG, een volle dochteronderneming van het Keulse Event Hotels. Het hotel stamt uit 1910 en heeft een prachtige gevel in art-decostijl.

Momenteel ondergaat Reichshof Hamburg een renovatie van 30 miljoen euro, waarbij de buitenkant in ere wordt hersteld en de binnenkant van een nieuw, modern interieur wordt  voorzien. De werkzaamheden worden in het tweede kwartaal afgerond, waarna het hotel zal beschikken over 280 kamers en suites, 11 vergaderzalen en een balzaal.

Rumeli Han Istanbul is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Tarı̇hı̇ Rumelı̇ Han Turı̇zm Ve İnşaat San.Tı̇c. A.Ş. Het hotel telt straks 173 kamers, een bar en restaurant op het dak met uitzicht over Istanbul. Voor de heropening in 2017 wordt het hotel eerst gerenoveerd.

Pijplijn

'Onze eerste hotels in Europa vormen een aanvulling op vijf reeds geopende hotels en ruim twintig in de pijplijn of met een ondertekende intentieverklaring in de rest van de wereld', zegt Dianna Vaughan, global head Curio.