Hoxton Amsterdam verkocht voor bijna een miljoen per kamer

Hoxton Amsterdam verkocht voor bijna een miljoen per kamer
Kamers van verschillende vestigingen van The Hoxton

De Londense vastgoedinvesteerder Schroders heeft de Amsterdamse en Parijse vestigingen van hotelconcept The Hoxton overgenomen van Sharan Pasricha voor een bedrag van €260 miljoen. Het management blijft in handen van Ennismore.

Sharan Pasricha, oprichter van The Hoxton, heeft het vastgoed van twee van zijn hotels verkocht aan de Londense vastgoedinvesteerder Schroders Capital. Het gaat om The Hoxton Amsterdam (111 kamers) en The Hoxton Parijs (172 kamers). Met de transactie is een bedrag van €260 miljoen gemoeid. Dat komt neer op €919.000 per kamer. 

Beide hotels blijven onder management van Ennismore. Dat is het bedrijf wat Pasricha oprichtte en waar hij nu mede-ceo van is nadat Ennismore in 2021 een joint venture aanging met Accor

Pasricha startte The Hoxton in 2006 in Londen. Inmiddels zijn er 13 vestigingen in de VS en Europa, waaronder vier in Londen. The Hoxton Amsterdam opende in 2015. In oktober 2022 werd bekend dat Pasricha de exploitatie van het Amsterdamse Lloyd hotel overneemt. Dat hotel opent komend voorjaar als een tweede Hoxton in de stad. 

Voor Schroder Capital is het de tweede overname van een luxe hotel in Amsterdam in korte tijd. In november nam de investeerder al het belang van Accor in het pand van Sofitel Legend The Grand over voor €110 miljoen.