Veganconcept Rozey rolt verder uit met drie nieuwe locaties in 2023

Veganconcept Rozey rolt verder uit met drie nieuwe locaties in 2023

De eerste vestiging van veganrestaurant Rozey opende in 2019 in Rotterdam. Het concept sloeg aan en groeide in nog geen vier jaar naar drie locaties en de groei zet door: voor 2023 staan al drie openingen op de planning.

Na het succes van de eerste vestiging in Rotterdam, heeft Rozey inmiddels ook vestigingen geopend in Delft en Amersfoort. Wat bedenker van het concept Roos Rutjes betreft blijft het daar niet bij. De eigenaresse en founder ziet volop kansen voor Rozey en de duurzame voedingsbranche en gaat daarom flink uitbreiden. Voor 2023 staan er drie nieuwe openingen voor de Rozey Franchise op de planning. 

Het idee voor Rozey komt van foodstylist Roos Rutjes. Om het restaurant te realiseren ging ze de samenwerking aan met horecaondernemer Ronald Hogenelst, die met Club Culinair onder meer ook de formules La Cubanita, Proeflokaal Bregje en Heinde & Ver heeft. Inmiddels is Hogenelst meer naar de achtergrond gegaan en is Rutjes het gezicht van en ondernemer achter het concept Rozey. 

Dat concept, voor een zachte, vaste prijs vegetarisch en veganistisch eten en drinken, is uniek in Nederland. Bij Rozey komt wat Rutjes betreft alles samen: de liefde voor goed en verantwoord vega(n) eten en drinken, mooi design, meehelpen aan een duurzamere wereld en de ambitie om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met eerlijke en mooie gerechten. ‘Dat wat er nog niet is maar wel noodzakelijk, wil ik waarmaken. Dat is de reden waarom ik Rozey ben gestart. Ik zag mogelijkheden binnen Club Culinair. Deze club is gespecialiseerd in horecaformules en ik mocht hier met mijn duurzame ideeën bij aansluiten.’ 

Rutjes wil groeien met Rozey 

Rutjes ziet veel groeipotentie in het concept van haar restaurant. Franchisenemers leiden met passie de verschillende locaties van Rozey en zijn net zo overtuigd van de achterliggende visie en toekomstplannen als Roos zelf.   

Rozey heeft wat de oprichter betreft de potentie om de komende jaren flink uit te breiden. Enthousiaste ondernemers van de verschillende locaties maken van de restaurants een succes met de ondersteuning van de franchise. Over vijf tot tien jaar ambieert Rutjes dat haar concept te vinden is in alle grote Nederlandse steden, een paar bijzondere kleine steden en op een aantal plekken over de grens. 

Na Rotterdam, Delft en Amersfoort staat in ieder geval Den Haag hoog op de wensenlijst van Rutjes. Ze zegt in 2023 drie locaties te willen openen, waar die komen is nog niet bekend. 

Zo ontstond veganrestaurant Rozey 

Rutjes groeide op in een ondernemende familie in Gouda. Horeca werd haar als kind al met de paplepel ingegoten. Zowel eten en drinken als duurzaamheid, kunst en styling hebben haar interesse. Al die onderwerpen kwamen samen tijdens haar studie aan de Artemis stylingacademie en traineeship over de plantaardige eiwittransitie.

Als freelance food designer & - stylist richt ze zich voornamelijk op duurzaamheid. Daarnaast probeert ze ook thuis, met haar gezin, zo verantwoord mogelijk te leven: ‘We eten veel vegan en ik reis en shop bewust. Een volgende stap is een nog minimalistischer leven met alleen de spullen die we echt nodig hebben.’ 

Als ondernemer bedenkt ze graag oplossingen voor de langere termijn. Dit gaat verder dan de menukaart. Rutjes werkt daarom graag samen met partijen die eveneens bewust bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze wil dat zowel de ingrediënten als producten en leveranciers zo min mogelijk belastend zijn voor mens, dier en milieu. 

Daardoor werkt het restaurant nu met groenten en fruit van het oer-Hollandse bedrijf Van Gelder, thee van Pukka, havermelk van Oatly, biologische BOS icetea, biologisch bier van Brouwerij De Leckere en planten van Ogreen. In de restaurants bevindt zich een mini-Rozeyshop, waar onder andere vegan cosmetica en duurzame interieuritems worden verkocht. 

Rutjes: ‘Ik denk nog vaak terug aan een aantal specifieke gasten die ons nieuwe concept aan de Rotterdamse Wijnhaven al direct een warm hart toe hebben gedragen. In de eerste, nog rustige, weken waren zij al overtuigd van de potentie van Rozey. Dit wordt een succes, ga zo door!, zeiden ze toen. Die betrokkenheid typeert nog steeds onze community. Ons creatieve team heeft nog veel meer ideeën, gericht op de duurzame voedingsbranche. De basis is dat het betaalbaar, lekker, gezellig, van hoge kwaliteit is voor de gasten en winstgevend voor de ondernemer. 

All Inclusive vega(n) eten voor een vaste prijs 

Rozey is het eerste restaurant in ons land waar gasten de hele avond all inclusive vega en vegan kunen dineren voor een vaste prijs. Gasten mogen onbeperkt bestellen van de kaart, inclusief drankjes. Op de menukaart vind je geen vlees of vis. 75% van de kaart is vegan en 100% procent vegetarisch. 

Die kaart is zeer gevarieerd: van bitterballen, pizza en mini burgers tot muhamara, wortel steak tartaar, paksoi uit de oven, panna cotta en chocolade lava. Op de drankenkaartvan Rozey staan enkel vegan opties, maar dat betekent dat ook Coca Cola (zero) en Heineken gewoon te bestellen zijn.