Derde vega all-in restaurant Rozey voor Roland Hogenelst

Derde vega all-in restaurant Rozey voor Roland Hogenelst

De vega(n) all-in restaurantformule Rozey van Roland Hogenelst (La Cubanita, Proeflokaal Bregje en Van Heinde & Ver) opent een derde vestiging in Amersfoort. De zaak telt 80 couvert.  Rozey heeft al restaurants in Rotterdam en Delft.

Gasten eten bij Rozey onbeperkt voor de vaste prijs van €34,50 door de week en €39,50 in het weekend. Ze hebben de keus uit 56 verschillende veggie en vegan gerechtjes. Doordeweeks is de prijs €34,50 per persoon en in het weekend €39,50 per persoon.

Rozey is het allereerste food concept in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs, inclusief alle binnenlands gedestilleerde dranken.

Rozey Amersfoort

Rozey in Amersfoort zit aan het Eemplein en is er de buurman van La Cubanita, van dezelfde franchisenemers. Het is een industrieel hoekpand met grote ramen, waardoor er veel lichtinval is en mooi uitzicht op de rivier de Eem. Gasten kunnen in de zomer plaatsnemen op het terras aan de kade.

Rozey Amersfoort

Het restaurant heeft ruimte voor circa 80 gasten en opent deze week haar deuren.

All-in vega(n) genieten

Het concept van Rozey komt uit de koker van foodstylist Roos Rutjes. Voor de nieuwe pas geopende zaak in Amersfoort zijn ze een samenwerking aangegaan met de horecaondernemers Hans Bommer en Lisanne Borns-Bommer, broer en zus. Zij exploiteren als franchisers meerdere zaken van Roland Hogenelst; in Amersfoort al La Cubanita en daar komt Proeflokaal Bregje en Taco Rico bij.

Rozey Amersfoort

Het menu is hetzelfde als bij de andere locaties. Bij Rozey is 75 procent van de kaart vegan en 25 procent vega. Op het menu onder andere een vegan bitterbal, vegan coquilles met beurre-blanc saus en carpaccio van knolselderij tot en met saté en burgertjes. En dessertjes als warme chocolade lava en kokos panna cotta.
Rozey werkt met de biologische koffiebonen van Smit & Dorlas, groenten en fruit van Van Gelder, thee van Pukka, havermelk van Oatly, BOS icetea, biologisch bier van Brouwerij De Leckere en de planten van Ogreen. Op de wijnkaart staan de natuurwijnen van Terra Vites.

We love the planet-cosmetica

In het restaurant is een mini-Rozeyshop geopend, waar gasten de vegan cosmetica van We love the planet kunnen kopen, zoals zonnebrandcrème, deodorant en lippenbalsem. Ook vind je er mooie, duurzame Rozey-waterkaraffen.