Kasteel Engelenburg gaat verder onder de vleugels van EHM Group

Kasteel Engelenburg gaat verder onder de vleugels van EHM Group

Het exclusieve Kasteel Engelenburg in het Gelderse Brummen is onderdeel geworden van EHM Group. De nieuwe eigenaar zal flink gaan investeren in het eeuwenoude chateau met als doel het bereiken van de absolute top op gebied van gastvrijheid en gastronomie.

‘In de bijna 35 jaar dat Kasteel Engelenburg gasten verwelkomt, heeft het bedrijf de term hospitality een nieuwe invulling gegeven. Ik ben er oprecht trots op dat onze onderneming de eer wordt gegund om dit erfgoed te mogen voortzetten’, aldus Bas Tolmeijer, Managing Director van EHM Group.

450 jaar historie bij Kasteel Engelenburg

Eind dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat de eerste bewoner van Kasteel Engelenburg het landgoed betrok. Na een roemruchte geschiedenis is het sinds 1988 in gebruik als hotel. Het kasteel biedt 41 kamers en suites, een restaurant, diverse bars & lounges, een wijnkelder, terrassen, conferentie- en feestzalen. Op het 48 hectare grote landgoed is tevens een 9-holes golfbaan gevestigd.

De nieuwe eigenaar van Kasteel Engelenburg is ambitieus over het volgende hoofdstuk in de historie van het landgoed. Tolmeijer: ‘Op dit moment zijn we bezig met brainstormen en schetsen aan de precieze conceptuele invulling. Het definitieve plan zal dit voorjaar gestalte moeten krijgen. Daarna zullen we het interieur van het hoofdgebouw vernieuwen, de kamers renoveren en de zalen moderniseren. Verder willen we het restaurant opnieuw lanceren op een nog hoger culinair niveau. Dat gebeurt onder leiding van chef Edwin Franken, begeleid door voormalig chef Niels Minkman.’

Tot 2020 werd het kasteelhotel verpacht. Nadat Johan en Carin Agricola na 14 jaar stopten met de exploitatie, besloot eigenaar Anton de Lange geen nieuwe pachters te zoeken, maar het bedrijf zelf uit te baten en een general manager aan te stellen. De Lange had inmiddels ervaring opgedaan met zelf een hotel uitbaten. In 2018 opende hij het Broederenklooster in Zutphen.

In 2021 onderging een deel van het kasteel nog een verbouwing, waarbij onder meer het souterrain werd aangepakt.

Anton de Lange na 35 jaar kasteelheer-af

Anton de Lange, sinds de jaren 80 van de vorige eeuw eigenaar van Kasteel Engelenburg, is blij met zijn opvolgers: ‘Ik heb bijna de helft van mijn leven gewijd aan het opbouwen, vernieuwen en exploiteren van dit prachtige landgoed. Wanneer je zolang zoveel hebt gegeven aan een bedrijf, dan wil je maar één ding: er zeker van zijn dat er minimaal net zo goed voor wordt gezorgd als je zelf zou doen. Ik heb lang met Bas en zijn compagnons gesproken en ben ervan overtuigd dat zij een succesvolle toekomst zullen creëren voor mijn geesteskind.’

De Lange staat EHM Group voorlopig nog bij in de realisatie van de nieuwe plannen. Tolmeijer: ‘Met Anton hebben we een speciale constructie uitgewerkt waarbij hij participeert in het moederbedrijf. Hij zal zijn expertise en ervaring van vier decennia met ons delen en meedenken op strategisch vlak: zowel voor Kasteel Engelenburg als bij onze andere bedrijven.’

Over EHM Group

European Hospitality Management Group is in 2018 herstart door hoteliers Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. Ooit hadden ze dit bedrijf als investeringsvehikel achter onder meer hotelgroep Apollo, die ze in 2018 verkochten aan Fattal. Op dat moment werd EHM Group niet alleen investeringsmaatschappij maar ook exploitant van de hotels die de oprichters hielden en daarna toevoegden.

EHM Group richt zich op het acquireren van grootschalige hospitality projecten, vastgoed en het ontwikkelen en uitbouwen van unieke horecaconcepten. Tot de portefeuille van EHM Group behoren wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, Hotel Haarhuis in Arnhem (wat recent volledig vernieuwd en uitgebreid is), de Koepelgevangenis in Arnhem, Veluwe Hotel De Beyaerd en nu dus ook Kasteel Engelenburg.

Daarnaast vallen ook hotelplatform Quality Lodgings, met een collectie van meer dan 120 onafhankelijke kwaliteitshotels in 11 Europese landen, en investeringsmaatschappij Hera HRI als zelfstandig opererende dochtermaatschappijen binnen EHM Group