EHM Group neemt Quality Lodgings over en stelt Sander Allegro aan als directeur

EHM Group neemt Quality Lodgings over en stelt Sander Allegro aan als directeur

Met ingang van het nieuwe jaar zal Quality Lodgings Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro.

QL (Quality Lodgings) Hotels & Restaurants is meer dan 15 jaar geleden opgericht door hospitality specialist Hein van Beek. Alle aangesloten hotels zijn zelfstandige, kleinschalige kwaliteitshotels en hebben met elkaar gemeen dat ze stuk voor stuk een unieke locatie en een uitstekende keuken hebben. Nu draagt Van Beek de collectie over aan EHM Group.

QL-oprichter Hein van Beek: ‘We hebben door de jaren heen een mooie ontwikkeling doorgemaakt en een goede naamsbekendheid gerealiseerd. De aangesloten hoteliers beschikken over prachtige bedrijven. Om deze nog beter op de kaart te kunnen zetten zijn investeringen nodig op gebied van technologie, marketing en communicatie. Daarnaast is er onder de hoteliers een groeiende behoefte aan verdere ondersteuning op gebieden als werving & selectie, bedrijfsfinanciering en sales. De overname door EHM Group maakt het mogelijk om nog beter op de wensen van de ondernemers te kunnen inspelen.’

Van Beek blijft parttime aan Quality Lodgings verbonden en zal zich richten op de verdere ontwikkeling van het populaire QL Magazine, partnerships en de groei van QL.

Sander Allegro

Sander Allegro, sinds jaren lid van de Raad van Advies van QL, is benoemd tot algemeen directeur. Hij bruist van de ideeën en plannen: ‘Ik ben al lange tijd betrokken bij QL Hotels & Restaurants en zie uitstekende mogelijkheden om de bijzondere bedrijven nog beter bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Daarnaast wil ik de waarde voor de aangesloten ondernemers verder vergroten. Maar allereerst zullen het QL Team en ik met de hoteliers bespreken hoe zij de toekomst zien, de behoeftes analyseren en kansen doornemen.’

Bas Tolmeijer, managing director van EHM Group: ‘QL Hotels & Restaurants blijft een eigen koers varen, onafhankelijk van de overige activiteiten van EHM Group. Uiteraard zal QL optimaal kunnen profiteren van de kennis, kunde en het netwerk van onze onderneming.’

Over Quality Lodgings Hotels & Restaurants

QL Hotels & Restaurants werd in 2003 opgericht en is een collectie van 139 onafhankelijke kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels met meestal een hoogstaand restaurant. De QL Hotelcollectie bevindt zich in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Recent sloten nog drie hotels aan, waaronder Hotel De Draak in Bergen op Zoom.

Deze maand verschijnt het Engelstalige QL Magazine, begin 2020 de 324 pagina’s dikke QL Gids. De gids kent 3 versies (Nederlands/Engels, Duits/Engels en Frans/Engels), in een oplage van meer dan 80.000 stuks.

Over EHM Group

European Hospitality Management Group is in 2018 opgericht door hoteliers Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. De onderneming richt zich op het acquireren van grootschalige hospitality projecten, vastgoed en het ontwikkelen en uitbouwen van unieke horecaconcepten.

Tot de portefeuille van EHM Group behoren wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg en het in Arnhem gelegen Hotel Haarhuis, dat momenteel een complete metamorfose ondergaat. Recent kocht de onderneming de eveneens in Arnhem gelegen Koepelgevangenis, met als doel hier diverse horecaconcepten in te vestigen.