HorecaEventTT voor de tweede keer in WTC Leeuwarden

HorecaEventTT voor de tweede keer in WTC Leeuwarden

Maandag 13 februari 2023 opent HorecaEvenTT voor de tweede keer in haar bestaan de deuren in het WTC te Leeuwarden

Tijdens de beurs wordt ook de culinaire strijd om de Fortuna carpaccio bokaal gehouden. Deze kookwedstrijd beleeft dit jaar haar eerste Lustrum. De Fortuna Bokaal is in 2019 door SelektMeat Products uit Harlingen opgestart. De reden om een wedstrijd te organiseren was destijds, omdat ook toen al bleek, dat de instroom van leerling koks stokte.

Vakmensen

SelektMeat heeft als foodservice-leverancier baat bij koks die weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. 'Er komen steeds minder vakmensen en dat ziet SelektMeat, ondanks het feit dat we een convenience food leverancier zijn, als een negatieve ontwikkeling. We willen laten zien dat het een mooi vak is, eigenlijk het mooiste vak van de wereld', aldus Arend Nijland.

De tien deelnemers aan de strijd om de Fortuna Bokaal zijn gedreven vakmensen die een voorgerecht en een amuse gaan maken. Deze gerechten mogen ze thuis voorbereiden, maar de finishing touch vindt plaats op de beursvloer. De jury let daarbij op de manier van werken.

De gerechten worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit 4 vakmensen: Marco Poldervaart: voorzitter jury, Meesterkok en eigenaar van restaurant ‘T Havenmantsje in Harlingen; Marten Haga: Chef-kok en eigenaar van restaurant Zuiver in Joure; Elize Koopman: Meester Goud- en Zilversmid uit de Hoeve en Ernest Lebouille: Meester Slager uit Valkenburg.