Zoku Parijs opent bijna de deuren

Zoku Parijs opent bijna de deuren

Zoku groeit gestaag in Europa en opent begin april de derde vestiging buiten Nederland in Parijs. Zoku Parijs ligt aan de noordkant van het centrum en biedt 109 lofts.

Zoku Parijs werd begin 2022 aangekondigd en opent op 3 april de deuren voor gasten. Het is de eerste vestiging in Frankrijk voor het van oorsprong Nederlandse concept. Hiervoor heeft Zoku een managementcontract getekend met de Franse investerings- en ontwikkelingsmaatschappij Covivio. 

De Parijse locatie is de derde vestiging van Zoku buiten Nederland. In 2016 opende de eerste (en enige in Nederland) in Amsterdam. Al bij die opening werd de wens uitgesproken ook een hotel in Parijs te openen. Oprichters Marc Jongerius en Hans Meyer zijn altijd in de stad blijven rondkijken maar vonden tot nu toe geen geschikte locatie. 

In 2021 startte Zoku met haar internationale uitbreiding, door – binnen een week – de eerste hotels buiten Nederland te openen in Kopenhagen en Wenen. Ook nationaal blijft Zoku zich ontwikkelen. Dat werd onder meer onderstreept met het winnen van de Dutch Hotel Award in 2021

Zoku Parijs in multifunctioneel gebouw 

Zoku Parijs wordt onderdeel van het mixed-use gebouw Stream Building in het 17e arrondissement in Parijs. Het staat pal tegenover het nieuwe Paleis van Justitie. Dat is een van Parijs’ meest iconische moderne gebouwen. Stream Building wordt ontwikkeld door Covivio in samenwerking met Hines France. 

Het project won de Réinventer Paris wedstrijd. Het Stream Building vormt het hart van een snelgroeiend district, Clichy-Batignolles ZAC. 

Duurzaam pand sluit aan bij waarden Zoku  

Het gebouw kenmerkt zich door een ruime diversiteit aan functies, waarbij er een ecosysteem ontstaat waar mensen en activiteiten bij elkaar gebracht worden. Naast de unieke lokatie is Stream Building een voorbeeld van innovatie en CO2-reductie door de toepassing van innovatieve en duurzame bouwtechnieken waarbij hout en beton gecombineerd worden, alsmede een grote tuin op het dak. Het pand beschikt hierdoor onder meer over een BREEAM Excellent certificering. 

Dit past geheel in de filosofie van Zoku, dat sociale en ecologische duurzaamheid diep in het bedrijf verkankerd heeft. Zo is het een van de weinige hospitalitybedrijven ter wereld met een B Corp-certificering. 

‘Vanaf het begin van de Réinventer Paris wedstrijd was Zoku enthousiast over het Stream Building project: het gemengde karakter, de 24/7-visie en de duurzame houten gebouwstructuur sluiten allemaal perfect aan bij de kernwaarden van Zoku’, zegt Marc Jongerius, co-founder en managing director bij Zoku.