Luxury Suites Amsterdam tweede Nederlandse hotel bij WorldHotels Elite

Luxury Suites Amsterdam tweede Nederlandse hotel bij WorldHotels Elite

Suitehotel Luxury Suites Amsterdam is als het eerste hotel in de stad toegetreden tot de WorldHotels Elite collectie. Wereldwijd horen zo'n 70 hotels bij deze exclusieve collectie, waarvan nu twee in Nederland.

‘Het is een eer deel uit te maken van de WorldHotels-familie en ons hotel te introduceren als onderdeel van de WorldHotels Elite-collectie', aldus Eric Lambermont, directeur van Luxury Suites Amsterdam. ‘WorldHotels vertegenwoordigt al tientallen jaren de gouden standaard op het gebied van wereldwijde gastvrijheid, daarom is dit een ideaal partnerschap voor ons hotel. We verheugen ons zeer op de samenwerking met WorldHotels om ons aanbod aan onze gasten naar een hoger niveau te tillen.’

Luxury Suites Amsterdam

Luxury Suites Amsterdam, in het oude centrum van de stad, heeft een stijlvol design en beschikt over 25 suites met kitchenette, waarvan vele een Frans balkon met uitzicht over de gracht hebben. Ook beschikt het hotel over een cocktaillounge en fitnessruimte.

‘We zijn zeer blij Luxury Suites Amsterdam in onze wereldwijde collectie hotels welkom te heten’, aldus Wytze van den Berg, vicepresident van WorldHotels EMEA. ‘Dit hotel biedt een uitzonderlijk goede service en bevindt zich op de perfecte locatie voor een uitstapje naar Asterdam.’

WorldHotels Elite collectie

De WorldHotels Elite collectie bestaat uit ruim 70 bijzondere, luxe hotels over de hele wereld. In Nederland zijn met de toetreding van Luxury Suites Amsterdam twee hotels onderdeel van de WorldHotels Elite collectie. Ook Hotel van Oranje in Noordwijk, wat momenteel gesloten is voor een twee jaar durende verbouwing, behoort tot de collectie.

Nederland telt ook twee leden van een andere exclusieve collectie van WorldHotels: crafted collection. Hotel Haarhuis in Arnhem was begin 2021 het eerste hotel in de Benelux wat tot deze nieuwe collectie toetrad. Eind 2022 voegde ook The Collector in Den Haag zich daarbij.

WorldHotels is een van oorsprong Duits samenwerkingsverband. In 2017 nam een Amerikaanse hotelgroep het merk over, om het in 2019 te verkopen aan Best Western.

‘Internationaal reizen komt met volle kracht terug en ik ben er trots op dat we onze wereldwijde aanwezigheid blijven versterken met de lancering van WorldHotels in Amsterdam’, aldus Ron Pohl, president van WorldHotels. ‘Luxury Suites Amsterdam is een fantastische toevoeging aan onze portfolio en biedt gasten een ideale hotelervaring in Nederland.’