The Collector tweede Nederlandse hotel bij WorldHotels Crafted Collection

The Collector tweede Nederlandse hotel bij WorldHotels Crafted Collection

The Collector Hotel The Hague, onderdeel van Slok Hospitality van Tsibo en Céline Lin, sluit zich aan bij WorldHotels. Het Haagse hotel wordt opgenomen in de WorldHotels Crafted Collectie, waarmee het pas het tweede hotel in Nederland is dat tot dit exclusive sublabel behoort.

Lifestyle boutique hotel The Collector opende in januari 2020 zijn deuren in het centrum van Den Haag aan de Haagsche Bluf. Ondanks het ongelukkige moment van starten, vlak voor corona, is het hotel still going strong. Dat wordt nu bevestigd met de aansluiting bij WorldHotels Crafted Collection.

WorldHotels, wat sinds 2019 onderdeel uitmaakt van Best Western Hotel Group, lanceerde in 2020 de WorldHotels Crafted Collection. Dat is een inclusieve collectie individuele hotels met een gezamenlijke missie om onafhankelijke hoteliers onder de aandacht te brengen die van het gewone iets buitengewoons maken. 

Door middel van design en creativiteit vangen deze hotels de geest van hun bestemming en creëren ze een langdurige band met hun gasten. ‘De Crafted Collectie heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt en we zijn verheugd om dit prachtige hotel in de collectie te mogen verwelkomen’, aldus Ron Pohl, president van WorldHotels.

Tweede WorldHotels Crafted Collection in Nederland

In Nederland was Hotel Haarhuis in Arnhem begin 2021 het eerste hotel in de Benelux dat aansloot bij dit label, The Collector is nu het tweede Nederlandse hotel binnen WorldHotels Crafted Collection.

Wereldwijd behoren nu 23 hotels tot de boutique collectie, waarvan drie in de Benelux. Naast Haarhuis en The Collector is er één lid in België: Damier in Kortrijk.

Opvallend is dat het label sterk vertegenwoordigd is in Scandinavië: zes hotels in Zweden en een in Noorwegen. Verder vijf in de VS, vijf in Canada en één in zowel Groot Brittannië, Duitsland als Italië.

‘The Collector heeft, net als zijn gasten, een onvermoeibare nieuwsgierigheid naar de wereld, naar het onbekende, naar nieuwe ontmoetingen, interessante plekken, culturen en ideeën’, zegt Tsibo Lin, oprichter en ceo van Slok Hospitality Group, waartoe het Haagse hotel behoort.

‘Van de mix van bouwstijlen en historische gevels van de Haagsche Bluf tot de eclectische inrichting van de kamers, onze kleurrijke kunstcollecties en bijzondere f&b-aanbod: het totaal vat samen wie we zijn. The Collector biedt meer dan alleen comfort, design en gastvrijheid. Het is een plek die verrast, uitnodigt en aanzet tot ontdekken en delen. Een basecamp waar ruimte is voor individualiteit, met oprechte persoonlijke service en luxe die ertoe doet.’ 

Dit sluit nauw aan bij de missie en visie van The WorldHotels Crafted Collectie, stelt Lin. ‘Dat is een inclusieve collectie die de geest van zijn bestemming weergeeft. We delen deze waarden en kijken ernaar uit om samen te werken met een groep die gasten aanspreekt die verlangen naar creativiteit en meeslepende ervaringen en die zoeken naar uitstekende service die een emotionele band kan creëren.’ 

Hotel vol verzamelingen  

The Collector heeft 57 kamers, die door unieke kunstwerken van kunstenaar Julie Gondoin een bijzonder karakter hebben. De kunstwerken zijn allemaal handgemaakt en zijn gebaseerd op twee klassieke werken: een portret van de Franse hertogin Elisabeth van Oostenrijk, koningin van Frankrijk en een anoniem portret van een man tentoongesteld in het Mauritshuis in Den Haag. Elk kunstwerk vertelt zijn eigen verhaal en is opgebouwd uit een eclectische verzameling van kleine details, zoals kwartetspelletjes uit het Koninklijk Huis, verschillende onderdelen van Barbiepoppen, cassettebandjes, lippen en meer.

Met deze bonte verzamelingen doet het hotel de naam eer aan. Dat is ook te zien aan de verschillende verzamelingen die in vitrinekasten of aan wanden in openbare ruimtes te zien zijn. Neem bijvoorbeeld een muur die in zijn geheel is gevuld met cassettebandjes. ‘Dit geeft het hotel echt een uniek en persoonlijk karakter. We streven ernaar om een onvergetelijke ervaring voor onze gasten te creëren. De magie voor ons zit altijd in het onverwachte’, zegt Celine Lin-Chu, oprichter en creative director van Slok Hospitality Group. 

Zij is samen met Hugo Broeders van Hugo interior design en het creatieve team van The Collector verantwoordelijk voor het interieurdesign van het hotel. Hun uitgangspunt was om de geschiedenis van het gebouw te combineren met vintage uit de jaren 50 en 60, aangevuld met de bijzondere collecties die door het hele hotel te vinden zijn, zowel van historische als bijzondere moderne (kunst)voorwerpen. 

WorldHotels 

Door zich aan te sluiten bij WorldHotels, maakt The Collector nu deel uit van loyaliteitsprogramma WorldHotels Rewards, het op twee na grootste hotelloyaliteitsprogramma ter wereld. ‘We kijken ernaar uit om dit prachtige pand te presenteren en om samen te werken met het geweldige team van The Collector’, aldus Stefan Dubbeling, regional director BWH Hotel Group België & Nederland. ‘The Collector is precies waar het bij onze WorldHotels Crafted Collection om draait.’

Naast WorldHotels Crafted Collection is The Collector sinds 2021 ook lid van QL Hotels.

Over Slok Hospitality Group 

Het brein achter The Collector zijn horecaondernemers Tsibo Lin en Celine Lin-Chu van Slok Hospitality Group. De groep is ook de naam achter drie succesvolle boutique hotels in Amsterdam: Mr. Jordaan, Linden Hotel en Hotel Luxer. Tsibo Lin is mede-oprichter van de gerenommeerde Foodhallen Amsterdam en Rotterdam en de Kanarieclub in Amsterdam.

De naam Slok komt van de voorletters van Lins dochters. ‘Maar daarnaast - en dat is belangrijker - staan de letters vooral voor de waardes die wij waarborgen in de bedrijfscultuur van Slok Hospitality’, benadrukte Tsibo Lin in een eerder interview met Misset Horeca. ‘S: Service with a smile, L: Leading by example, O: Open for differences en K: knowledge to excell.’