Tivoli opent eerste luxe accommodatie in Nederland

Tivoli opent eerste luxe accommodatie in Nederland

Tivoli opent met het historische Tivoli Doelen Amsterdam Hotel haar eerste luxe accommodatie in Nederland. Tivoli Doelen Amsterdam Hotel is een historisch monument in Frans-classicistische stijl met uitzicht op de Amstel en wordt beschouwd als het oudste hotel in Amsterdam.

Het beroemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn - voltooid in 1642 - hing op deze locatie tot het naar het Rijksmuseum verhuisde. Een replica hangt nog steeds op de originele plek waar het iconische meesterwerk ooit prijkte, te bewonderen in de Rembrandt Suite van het hotel.

Tivoli Doelen Amsterdam Hotel heeft 81 kamers waarvan 7 suites, de meeste kijken uit op de karakteristieke grachten van de stad. Het restaurant van het hotel, Omber, heeft een nieuw gastronomisch concept met een menu dat is geïnspireerd op de kunstwerken van Rembrandt, die vlakbij het hotel woonachtig was.

Rembrandt

Met de Nederlandse Gouden Eeuw en het authentieke Amsterdam als inspiratie, combineert het interieur van het hotel historische elegantie met excellente service en kenmerkende Tivoli-elementen. De crème- en pasteltinten worden gecombineerd met goudaccenten in het interieur van de kamers. Een plek van ontspanning na een dag in de levendige stad. De verzorgingsproducten van het Franse luxemerk Lalique zijn gekozen om het ultieme luxe gevoel in de marmeren badkamers te creëren.

Voor een bijzondere ervaring kunnen gasten verblijven in de Rembrandt Suite van 47 vierkante meter. Hier hangt een gedetailleerde replica van de iconische Nachtwacht aan exact dezelfde muur waar het oorspronkelijke meesterwerk 70 jaar lang hing. Een andere eyecatcher is de Empress Suite welke ooit het boudoir was van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi. Het unieke C-vormige kamerontwerp maximaliseert het uitzicht op de grachten, alsook heeft de suite een kingsize bed en Nederlandse schilden aan het plafond, die een historisch symbool van bescherming zijn.

Restaurant en bar Omber

Op de begane grond en met uitzicht op de Amstel, biedt restaurant en bar Omber een  mediterraans menu met Nederlandse accenten. Omber is geïnspireerd door het vakmanschap en het kleurgebruik van Rembrandt. Omber is de signatuurkleur in de kunst van Rembrandt. Elk gerecht op de kaart bevat een element dat gelinkt is aan zijn kleurenpalet en de technieken die de meester zelf hanteerde.

Het menu hint ook naar de favoriete gerechten van de kunstenaar, zoals haring en augurken, welke door het culinaire team zijn omgezet in een gerecht tot Rembrandt’s Pauze. Ook Omber bar vindt inspiratie bij de grootmeester. Zo is de signatuurcocktail De Nachtwacht gebaseerd op een oud recept uit hotelarchieven uit de 18e eeuw en wordt gemaakt met oude jenever, koffielikeur, siroop en kersenbitter. Omber bar viert dagelijks om 16.30 uur het borrelmoment en biedt gasten een lokale ervaring.

Het hotel werkt nauw samen met Het Rembrandthuis. Hotelgasten hebben de mogelijkheid om een ​​zeer exclusieve ervaring te boeken: een diner in de keuken van het Rembrandthuis. Gasten kunnen ook een schilderworkshop reserveren, geïnspireerd door de grote Hollandse meester, om het eeuwenoude kunsterfgoed van Amsterdam beter te leren kennen.

Minor Hotels

Tivoli Hotels & Resorts maakt deel uit van de Minor Hotels en exploiteert momenteel 17 hotels in Portugal, Brazilië, Qatar, China en Nederland.