Breda Botanique geopend met hotel, restaurant en botanische kas

Breda Botanique geopend met hotel, restaurant en botanische kas

Breda Botanique is een nieuwe levendige hotspot aan de rand van het Bredase centrum. Ontwikkelaar Synchroon transformeerde de monumentale Chassékazerne tot een complex met een mix aan functies waaronder een hotel, restaurant, filmhuis, botanisch kas en woningen.

Breda Botanique opende op 3 maart de deuren. De botanische kas is de openbare ruimte van het complex en fungeert als centraal hart en huiskamer. De kas – ook wel botanische tuin genoemd - zorgt voor verbinding en ontmoeting voor iedereen: omwonenden, bewoners, passanten, filmhuisbezoekers en restaurant- en hotelgasten.

Foto: Rob Lipsius
Foto: Rob Lipsius

Botanische kas

Het kasconcept is een mooie samenwerking van landschap en interieur. De flinke kamerplanten staan in grote potten die van verschillende kleuren Belgisch klei zijn gemaakt. Daarnaast is de bekleding van de bar en een grote plantenbak met zitplekken eromheen van groen keramiek voorzien. De meubels hebben allemaal een gekke toets, zoals het poefje in de vorm van een hand. En zachte vloerkleden geven het geheel een huiselijke sfeer.

Foto's Botnische kas: Pim Top

Hotel Botanique 

In de oude Chassékazerne huist het nieuwe Hotel Botanique van de familie Sweere. Het hotel heeft 19 kamers, waarin historische elementen van het gebouw worden gecombineerd met een botanische inrichting. Joep en Bob Sweere zijn tevens eigenaar van het naastgelegen hotel Keyser. 

Teds All Day Brunch 

Op de begane grond aan de voorkant van het monumentale complex Beda Botanique is Teds All Day Brunch gevestigd, dat ook voor de hotelgasten het ontbijt verzorgt. De deuren staan 7 dagen in de week open, voor iedereen. Teds Breda is met 240 vierkante meter een grote zaak die in verschillende sferen is ingericht. Ook gasten die in de botanische kas zitten worden door Teds voorzien van eten en drinken. 

Filmhuis met horeca 

Filmhuis Breda gaat open in mei 2023 en beschikt over twee filmzalen en sfeervolle horeca, grenst aan de botanische kas. Ook de niet-filmbezoeker is van harte welkom. Stadsarchief Breda behoudt haar plek op de begane grond van Breda Botanique en is open voor iedereen met interesse voor de geschiedenis van Breda en haar inwoners. In de voormalige soldatenvleugels zijn ruim 62 huurappartementen gerealiseerd. 

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.