Marijn van de Worp (ex-Fizzy) verder als chef bij bekend wellnesshotel

Marijn van de Worp (ex-Fizzy) verder als chef bij bekend wellnesshotel

Marijn van de Worp en zijn partner Yasmina El Azzouzi moesten begin dit jaar de deuren van hun restaurant Fizzy in Epe sluiten. En nu heeft Van de Worp een nieuwe uitdaging gevonden als chef-kok van een bekend wellnessresort met hotel op de Veluwe.

Marijn Van de Worp volgt bij Hotel Thermen Bussloo zijn voorganger Heine Ruitenbeek op als chef-kok van restaurant Intens. Samen met f&b-manager Vincent van Riet gaat hij het niveau van Intens verder omhoog brengen en invulling geven aan de culinaire ambities van het complex. 

Ruitenbeek, die in 2020 bij Intens begon, maakt de overstap naar Thermen Berendonck, onderdeel van dezelfde groep als Hotel Thermen Bussloo (Thermen Resorts). Daar wordt de komende jaren, naar model van Bussloo, een hotel bij het wellnesscomplex gebouwd.

Restaurant Intens 

Voor Van de Worp komt alles voor hem samen bij restaurant Intens: lokale producten, kwaliteit van de gerechten en de vrijheid om gasten te verrassen met zijn eigen signature. Zijn ambitie om het fine dining restaurant van Hotel Thermen Bussloo in Voorst mee te laten draaien in de top van Nederland sluit feilloos aan op de ambitie van Bussloo. 

De voorbije jaren is nadrukkelijk de ambitie neergelegd om het restaurant naar het niveau van een Michelinster te brengen. Daarvoor werd eerder al f&b-manager Van Riet aangetrokken, die ervaring heeft als maître bij verschillende sterrestaurants. 

F&B manager Vincent van Riet (links) en chef-kok Marijn van de Worp (rechts)
F&B manager Vincent van Riet (links) en chef-kok Marijn van de Worp (rechts)

‘Zo lokaal mogelijk koken waarvan 80 tot 90 procent van de producten uit Nederland komt. Een eerlijk stuk vlees uit de wei en op een ecologisch verantwoorde manier werken. Dát is waar Restaurant Intens voor staat', zegt Van de Worp. ‘De uitdaging om daarmee meer bekendheid en een opzichzelfstaande naam te creëren op landelijk niveau ga ik graag aan. Verantwoord genieten hoeft niet moeilijk te zijn, de keuze voor lokale producten hebben wij al gemaakt voor iedereen.’ 

‘Ervaar vooral de totaalbeleving in het restaurant en draag tegelijkertijd - indirect - een steentje bij aan een betere wereld met een bezoek aan Restaurant Intens, vult Van Riet aan. ‘We streven naar de perfecte combinatie van kwaliteit en beleving. Daarbij staat het werken met eerlijke en lokale producten centraal. Dat verhaal willen we nóg meer aan onze gasten vertellen, maar wat we ze ook vooral willen laten proeven en ervaren.' 

Intens is aangesloten bij Dutch Cuisine, staat met 13,5 punt in Gault&Millau. Tot 2017 had het restaurant een Bib Gourmand. Thermen Bussloo schopte het in de finale van de Dutch Hotel Award 2021 tot de tweede plaats, net achter winnaar Zoku Amsterdam.

Marijn van de Worp 

Marijn van de Worp is in februari al in de luwte begonnen bij Intens. Hij heeft een cv met tal van toprestaurants, zo werkte hij in het verleden bij onder meer De Librije***, Basiliek* en Het Koetshuis*. Tot januari 2023 was hij met zijn partner Yasmina El Azzouzi eigenaar van restaurant Fizzy in Epe. 

Fizzy opende in 2018 maar moest 5 jaar later, in januari 2023, de deuren alweer sluiten. Het restaurant zat nog in de opbouwfase toen corona toesloeg, en kwam die klap niet meer te boven. ‘Na de crisis kwamen we steeds verder van financieel gezond te staan. De situatie werd nijpend', zei Van de Worp hier eerder dit jaar over tegen Misset Horeca. 

Van de Worp werd vorig jaar door de JRE verkozen tot Chef van het Jaar 2022. Gault&Millau zette hem in de top-10 veelbelovende jonge koks van Nederland en riep hem in 2019 uit tot een van de drie meest veelbelovende New Chefs on the Block.