Nieuwe chef-kok voor restaurant Intens

Nieuwe chef-kok voor restaurant Intens
Leendert Scholtus heeft de keuken van Intens verruild voor De Echoput.

Restaurant Intens in Voorst van Hotel Thermen Bussloo heeft een nieuwe chef. Afgelopen zomer keerde de voormalig chef van Intens, Leendert Scholtus, terug naar Restaurant De Echoput in Hoog Soeren.

Leendert Scholtus – voormalig chef van Intens – is teruggekeerd naar De Echoput in Hoog Soeren. Hij had van 2010 tot 2014 ook al de leiding over de keuken van dit restaurant. Daarna had hij 3,5 jaar zijn eigen zaak, de Goudplevier waarna hij in 2018 bij Intens ging werken.

Scholtus heeft de leiding van de keuken van Intens overgedragen aan Hein Ruitebeeke. Ook Ruitebeeke is bekend met de keuken van de Echoput van Peter en zoon Karel Klosse - waar hij ooit vier jaar sous was. De Echoput was van 2011 tot en met 2014 in bezit van een Michelinster.

Andere namen die terug te vinden zijn op het cv van Ruitebeeke zijn Huisje James in Ugchelen, St Tropez Gastrolounge in Deventer, De Boode in Bathmen, Landgoed Avegoor en Dorset in Borne.

Volgens collega’s is chef Ruitebeeke hard, maar eerlijk én super gepassioneerd.

Heine Ruitebeeke
Heine Ruitebeeke

Zijn doel? ‘Altijd een beleving toevoegen aan een gerecht én een intieme sfeer creëren. Elke gang moet verrassen.’ Restaurant Intens wil graag een Bib Gourmand behalen, een bekroning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ruitebeeke: ‘We willen vooral iedere dag een beetje beter worden en de gast blij en tevreden naar huis laten gaan mét herinneringen aan een fijne avond vol beleving. Dát is het doel en dan komt die beloning in welke vorm dan ook vanzelf.’

Heine Ruitebeeke

Al vroeg in zijn jeugd wist Heine Ruitebeeke dat horeca zijn grote passie was. Inspiratie haalt de chef Heine uit de natuur, het liefst dat wat groeit en bloeit binnen een straal van 10km vanaf Voorst.

Forel uit Emst

Ruitebeeke: ‘Alle ingrediënten willen we zien, voelen, ruiken en proeven. We raken geïnspireerd door nieuwe, eerlijke en soms vergeten producten. Zo werken we momenteel met een Forel uit Emst. Deze vis komt uit het bos, waar een waterbron is gevonden en waar de vis puur in de natuur zwemt.’ Dat geldt volgens Heine ook voor wild. ‘Het is het meest eerlijke stukje vlees, de dieren hebben hun leven lang gescharreld op de Veluwe en zijn geen product van de bio-industrie. Eerlijk is heerlijk. Daarvan zijn wij overtuigd in onze keuken.’

Volgens Heine Ruitebeeke is koken geen talent. Het bestaat volgens hem uit ontdekken en proberen. Met een dosis passie en nieuwsgierigheid. ‘En met alleen mooie gerechten ben je er nog niet, een sterk team kun je niet missen. Bij Restaurant Intens is de menukaart een creatie van het hele keukenteam. Iedereen heeft het ontwikkeld én geproefd.’