Jonathan Zandbergen start nieuw concept

Jonathan Zandbergen start nieuw concept

Cheffd Atelier in Schoorl is het nieuwe concept van sterchef Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet*. Een chef's table-restaurant in Japanse stijl waar alles draait om dé ultieme eetbeleving. 'Video story telling speelt hierbij een grote rol.'

Cheffd Atelier bevindt zich in een compleet gerestyled stukje van Merlet * in Schoorl. In het nieuwe concept Cheffd Atelier zijn 10 couverts. Gasten ervaren van een next-level beleving in een exclusieve setting. Bovendien zijn de gasten in interactie met de chef.

10-gangen tasting menu

In de open keuken wordt een 10-gangen tasting menu bereid. De chef neemt de gast mee op een gastronomische reis met alle achtergrondverhalen achter de gerechten. Het atelier beschikt over een champagnebar en lounge.

'Exclusieve beleving'

Storytelling speelt een grote rol en wordt in dit nieuwe concept ondersteund door 4K videoprojectie. ‘Verwacht geen cinema maar een avondvullend programma wat al de zintuigen prikkelt’, aldus Jonathan Zandbergen.
Iedere gang wordt begeleid door een verhaal over het gerecht en beeldmateriaal middels de nieuwste technieken in het atelier.

De kookstijl is geïnspireerd op de Japans Kaiseki cuisine en de omakase-stijl. Dit is een eeuwenoud Japans begrip en een manier van dineren waarbij de gast zich volledig overgeeft aan de kunsten van de chef. De Kaiseki cuisine combineert verschillende skills en kooktechnieken binnen één menu. ‘Onze mixoloog en sommelier hebben een beverage pairing samengesteld met bij iedere gang een passende alcoholische of non-alcoholische drank.’

Video ondersteund minimalistisch interieur

Het atelier is geïnspireerd door de Japanse stijl. Rust en schoonheid gemengd met high-end materialen. Luxueus en comfortabel, maar toch is het design minimalistisch te noemen. Het design zorgt voor zo min mogelijk afleiding en alle details steunen de ultieme eetbeleving.

Hierbij is de omgeving ondersteunend aan de beleving van de gasten. Er is overal over nagedacht. De nieuwste technieken in licht en presentatie zorgen voor een overgang tussen de video-ondersteuning, kunsten aan de chef’s table en presentatie van de gerechten. ‘Als gasten Cheffd Atelier binnenlopen, zien ze een video 'avatarachtige' show. Hierdoor komen ze al in de sfeer van een bijzondere ervaring.’ Het idee hierachter is dat de chef, de gasten én de gerechten in het middelpunt staan.

Opening Cheffd Atelier

Cheffd Atelier opent op zaterdag 6 mei 2023 de deuren voor gasten. Het concept is 4 dagen in de week open, van woensdag tot en met zaterdag. Op de website staan twee maanden open voor reserveringen.