Yays tekent voor nieuwe extended stay-locatie Amsterdam-Noord

Yays tekent voor nieuwe extended stay-locatie Amsterdam-Noord

Yays en Ter Steege Bouw Vastgoed hebben een intentieovereenkomst getekend voor een extended stay aparthotel in Amsterdam-Noord. De nieuwe locatie van Yays zal bestaan uit 106 appartementen die verhuurd worden met een minimaal verblijf van 7 nachten. De bouw start in de zomer van 2024.

Yays staat al bekend als early adapter in Amsterdam-Noord met de opening van Amsterdam North by YAYS, een short stay concept, in 2016. En nu kiezen Yays en Ter Steege Bouw Vastgoed voor deze opkomende buurt te kiezen voor een nieuw Yays Amsterdam-Noord. 

Vanaf zomer 2024 wordt het project gebouwd aan de noordelijke IJ-oever. De locatie krijgt 106 serviced appartementen die zijn bedoeld voor verblijf van minimaal 7 nachten. Ook krijgt deze nieuwe Yays kleine retail- of F&B-ruimte op de begane grond en eigen (fiets) parkeerplekken. Het project wordt volledig BREEAM ontworpen zodat het voldoet aan de hoogste normen van duurzaamheid. De opening staat gepland in de tweede helft van 2026. 

Zachary Schwartz (ceo Yays Group) en Andries Tolman (commercieel directeur Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn) tekenden de intentieovereenkomst eind april. ‘We zijn verheugd om samen te werken met een indrukwekkend familiebedrijf als Ter Steege', zegt Schwartz. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat onze bedrijven in staat zijn op deze toplocatie duurzame en toekomstgerichte appartementen te realiseren.’

Ter Steege bouwt meer hotels 

Ter Steege is geen onbekende in de hotellerie. Eerder bouwde het bedrijf onder meer Van der Valk Delft-Hoorn. En Ter Steege is ook betrokken bij de herontwikkeling van de Arnhemse koepelgevangenis, waar EHM Group een hotel in wil openen.  

'In de zoektocht naar een passende partner zijn wij erg blij het ambitieuze Yays gevonden te hebben', zegt Andries Tolman over het project Yays Amsterdam-Noord. ‘Met name haar kennis van de Amsterdamse hotelwereld en short stay-markt in combinatie met het onderscheidende product dat Yays biedt, sprak ons erg aan. Ik zie uit naar onze samenwerking bij de ontwikkeling en realisatie van dit zeer duurzame project. Een project dat goed aansluit bij de huidige ambities van Ter Steege Bouw Vastgoed in de ontwikkeling van duurzaam vastgoed.' 

Over Yays Group 

Yays Group exploiteert 17 locaties in de steden Amsterdam, Den Haag, Parijs, Antwerpen, (vanaf eind 2023) Madrid, samen met nog te openen locaties. De groep omvat Yays (fully serviced aparthotels) en by Yays (serviced apartments).