Restaurant Vanderveen pakte Michelinster in april, maar sluit nu de deuren

Restaurant Vanderveen pakte Michelinster in april, maar sluit nu de deuren

Restaurant Vanderveen in Amsterdam, onlangs nog bekroond met een eerste Michelinster, moet noodgedwongen sluiten. Op 20 mei worden er voor het laatst gasten ververwelkomd. De zaak zou onder voorbehoud verkocht zijn.

Restaurant Vanderveen in Amsterdam sluit deuren

De zaak aan de Beethovenstraat, van eigenaar Thijs Koster, stond al enkele maanden te koop. Sinds vorige week zong rond dat de sluiting aanstaande was en het personeel was ingelicht, Koster ontkende toen nog. De sluiting is nu definitief en restaurant Vanderveen in Amsterdam lijkt ook verkocht, al is nog niet duidelijk aan welke partij.

'We zijn ingehaald door de tijd en de problemen uit de coronaperiode', laat Koster nu in een reactie weten. 'Het is wrang voor alle liefde die er met zijn allen hebben ingestoken. Ons topteam moet op zoek naar nieuwe plekken.'

In 2020 werd er bij Vanderveen een nieuwe chef aangetrokken: George Kataras. De van oorsprong Griekse chef deed eerder onder andere ervaring op bij Geranium in Kopenhagen en bij Simon Rogan en Nuno Mendes in Londen. Daarnaast was hij sous-chef van restaurant Rijks en belande hij in de top-10 tijdens de San Pellegrino Young Chef competitie in 2016.

‘De creativiteit van George Kataras is het uithangbord van Vanderveens persoonlijkheid. Zijn Nordic aanpak zorgt voor verrassende puurheid, het genot van krachtige sauzen en de verbazing van opmerkelijke combinaties’, concludeerde Michelin tijdens de presentatie vorige maand.

Ook Gault&Millau, waar Vanderveen 15,5 punt aantikte, toonde zich eerder dit jaar enthousiast. Het restaurant steeg in de ranking. 'Het plaatje klopt compleet. Vanderveen verdient een hogere score', waren de inspecteurs van mening.