SLA opent franchisevestigingen in Amersfoort en Groningen

SLA opent franchisevestigingen in Amersfoort en Groningen
Hans Bruning met SLA-oprichters Jop van de Graaf en Nina Pierson.

SLA werkt gestaag door aan de uitbreiding van het aantal franchiselocaties. Nadat eerder al Leiden en Haarlem van start gingen, is daar recent Amersfoort aan toegevoegd en opent volgende week Groningen. Franchisenemers zijn Laura Stoppels en George Luinge.

‘De officiële opening staat gepland voor volgende week donderdag’, zo laat managing director Hans Bruning weten. ‘We hebben een prachtig pand van zo’n 80 vierkante meter aan de Brugstraat volledig verbouwd. In het centrum van de stad, maar dan wel aan de rand.’

‘Heel mooie vestiging’

De in de ogen van Bruning ‘heel mooie vestiging’ wordt geëxploiteerd door George Luinge en zijn partner Laura Stoppels. ‘Het is na Haarlem, Leiden en Amersfoort de vierde franchisevestiging’, aldus de managing director, die aangeeft dat de volop wordt gewerkt aan de ambities om met het merk te groeien.

Delft en Nijmegen

‘We hebben een pand in Delft waarvoor we nu een ondernemer zoeken en ook Nijmegen staat hoog op onze prioriteitenlijst’.

Andere steden waar eigenaren Nina Pierson en Jop van de Graaf ambities hebben zijn Den Bosch, Breda, Eindhoven en Zwolle. ‘En in Rotterdam hebben we op dit moment één locatie in eigen beheer, maar zien we ruimte voor meerdere filialen.’

Jop van de Graaf en Nina Pierson

Groningen is de zestiende SLA, waarvan vier in handen zijn van franchisers. Van de Graaf en Pierson startten hun formule in 2012 in Amsterdam en maakten in oktober 2021 bekend het concept te willen laten groeien als franchiseconcept.

Franchisen

Het duo ontving in zes weken tijd 198 aanmeldingen. Pierson liet destijds weten dat het moment waarschijnlijk heel goed was gekozen. ‘Het belang en de bewustwording zijn toegenomen als het gaat om gezonde voeding en duurzaamheid’, vertelde ze aan Misset Horeca.

Groeikapitaal

Vorig jaar november werd meer dan een miljoen euro opgehaald met een share funding-campagne en werd een extra bedrag van een half miljoen beschikbaar gesteld voor mensen die mede-eigenaar willen worden.

De grens over

Het groeikapitaal wordt gebruikt voor nationale en internationale groei. In eerste instantie in Nederland, maar daarna ook in Europa. Eerder gaven de eigenaren aan de hoop te hebben om ergens in 2023 de grens over te gaan. ‘We zoeken leuke en goede franchisers en dan komt de rest vanzelf’, aldus Bruning.