ProFri-keurmerk Goed Gefrituurd voor Brabantse cafetaria

ProFri-keurmerk Goed Gefrituurd voor Brabantse cafetaria

Vakvereniging ProFri heeft opnieuw een ondernemer beloond met het keurmerk Goed Gefrituurd. Stan Ophorst van cafetaria catering Ophorst in Sprang-Capelle mocht het daarbij behorende schildje voor uitblinkend vakmanschap in ontvangst nemen van directeur Frans van Rooij.

Connie en Stan Ophorst zijn al ruim 20 jaar dagelijks te vinden in hun cafetaria in het Brabantse dorp Sprang-Capelle. Volgens ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, hebben de ondernemers ‘hart voor hun frituur’ en verkopen ze dan ook ‘louter kwaliteitssnacks’.

Spreekbuis oplopende energieprijzen

Bovendien doet Ophorst met enige regelmaat van zich spreken, aldus ProFri. ‘Zo sloeg hij als één van de eersten in maart vorig jaar alarm over de oplopende energieprijzen. Hij kwam hierover onder meer aan het woord in de Volkskrant en in het tv-programma Hart van Nederland.’

Dorpscafetaria

Van Rooij noemt het mooi dat hij nu met een typische dorpscafetaria Goed Gefrituurd is. ‘Voor het keurmerk is het niet van belang dat je een moderne frituurzaak hebt, maar dat je de wil hebt om uit te blinken qua vakmanschap. Stan en Connie Ophorst geloven heilig in kwaliteit.’

Groene stroken tussen snacks

Iets dat ze in de ogen van de directeur ook uitstralen met hun authentieke zaak. ‘Stan is een ware ambassadeur van het vak en zijn vakvereniging. Een traditionele frituurman. Je vindt er nog groene stroken tussen de snacks in de vitrine. Dit past helemaal bij het karakter van dit bedrijf.’

Vakmanschap

Het Goed Gefrituurd-keurmerk wordt toegekend na een traject met daarin onder andere een zelfscan, audits en bezoeken van mystery guests, en maakt duidelijk dat een ondernemer uitblinkt op het gebied van vakmanschap, voedselveiligheid & hygiëne en verantwoordelijkheid.

Verder benoemt ProFri zijn gebruik van snackbakjes van suikerriet, energiebesparing en eigen opwekking via zonnepanelen.

Nationale Smulgids

Met het keurmerk wil de vakvereniging de consument een herkenbaar kwaliteitslabel tonen. Wie Goed Gefrituurd is, wordt opgenomen in de Nationale Smulgids en staat officieel te boek als een frituurspeciaalzaak die een omweg waard is.

ProFri lanceerde de Smulgids voor 2020 in september 2019 tijdens het Frituurwereld Event in Houten. In de eerste gids stonden zo’n 60 zaken met in ieder geval het keurmerk Goed Gefrituurd of het certificaat Met Goud Bekroond.